Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Kristīne Simsone

 

oooo Mammu, es tevi mīlu. Pelnīti godalgota Berlīnes kinofestivālā, Jāņa Norda filma ir viens no cienīgākajiem pēdējā laika latviešu spēles kino darbiem. Tehniskais izpildījums atšķirībā no daudzām citām pašmāju filmām pārsteidz ar profesionalitāti un pārdomātību. Stāsts par divpadsmitgadīga bērna pašrocīgajiem un brīžam izmisīgajiem centieniem tikt galā ar šķietami tik milzīgajām nedienām ir reālisma un ticamības pilns. Labi un no latvju kino statiskuma un uzspēlētības brīvi aktierdarbi. Pozitīvi pārsteidz padsmitnieki, galveno varoņu atveidotāji, kuriem ir īsta ekrāna ķīmija ar viņu kinomammām – Vitu Vārpiņu un Indru Briķi. No 22.februāra.

oooo Savrupnieki no mežonīgajiem dienvidiem / Beasts of the Southern Wild. Viena no aizvadītā gada visskaistākajām filmām, kas apbur ar sirsnību un no lielākās daļas neatkarīgā kino darbu atšķiras ar savu nepieradinātību. Līdzās balvām pasaules prestižākajos kinofestivālos tā tikusi arī pie četrām Oskara nominācijām. Režijā debitējošajam Benam Zeitlinam ir izdevies autentiski atainot sešgadīga bērna pasaules uztveri, organiski ietverot fantāzijas elementus. Šarmanta, brīnumpasakai līdzīga filma ar kolorītu un simpātisku galveno varoni. Jāredz! Kinoteātrī Kino Bize no 22.februāra.

ooo Apsolītā zeme / Promised Land. Kādreiz spēcīgo kinodarbu autora Gasa van Santa jaunākā filma ir pārsteidzoši bezpersonisks un holivudiskajās formulās ieturēts stāsts par rīkošanos saskaņā ar sirdsapziņu. Ekoloģiskā drāma aizvien ir pārāka par žanra standartproduktiem, taču stāsts par gāzes kompānijas darboņu pūliņiem pārpirkt mazpilsētas iedzīvotāju zemi skatītāja emocionālās stīgas neaizskar. No 22.februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu