Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

6
Cietākais rieksts
Kristīne Simsone

 

ooo Cietākais rieksts / A Good Day to Die Hard. Bojeviku un Cietā rieksta franšīzes fanu nepacietīgi gaidītā filma apliecina divus faktus: pirmkārt, Brūss Viliss Džona Makleina lomā arī 25 gadus pēc sērijas pirmās lentes ir pārliecinošs; otrkārt, veidojot leģendāras filmas bezgalīgos turpinājumus, kinoļaudis vēl aizvien nav apguvuši, kas ir mēra sajūta. Cietā rieksta piektā filma ir žanra standartprodukts par teju mītiskā policista Makleina spraigajiem piedzīvojumiem Krievijā. Spriežot pēc stereotipiskā atainojuma, filmas veidotāji vēl aizvien dzīvo aukstā kara laikos. No 15.februāra.

ooo Trakais pirmais gads / I Give It a Year. Ja nevarat pārlaist Valentīndienu bez romantiskas komēdijas, šī nav sliktākā izvēle. Lai gan uzņemta pēc tradicionālajām žanra receptēm un sižetiski jaunu Ameriku šī britu filma neatklāj, tās epizodēs ir ieausts lērums arī pamelnu joku, kuri tiešām smīdina, nevis liek aiz kauna ieslīgt dziļāk kinozāles sēdeklī. Tīkams brīvdienu vakara smejamgabals. No 15.februāra.

oo Droša Osta / Safe Heaven. Izskatās, ka kādreiz lieliskais zviedru režisors Lase Halstrēms (Kas nomāc Gilbertu Greipu?, Šokolāde) Holivudas smalki izskaitļoto komercproduktu industrijā ir zudis uz neatgriešanos. Arī šajā filmā par kādas jaunas sievietes bēgšanu no pagātnes smeldzīgi cilvēciskas attiecību drāmas un mīlasstāsta vietā ir pārsātināta salkanība un uzspēlēts sentiments. No 15.februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu