Jums kūciņa, bet jums — kartupelītis? • IR.lv

Jums kūciņa, bet jums — kartupelītis?

3
Foto — Emīls Desjatņikovs, F64
Anda Burve-Rozīte

MTG Latvia programmu direktore Baiba Zūzena (39) atbild par sešu Latvijas televīziju saturu un atklāj, kā turpmāk auditoriju dalīs agrāk visniknākie konkurenti TV3 un LNT

Skaistumkonkurss, kurā iepriekš sīvākās sāncenses nu kļuvušas par sirdsdraudzenēm un cita citu apsveic ar panākumiem. Šāda līdzība ienāk prātā, kad janvārī uzlūkoju informāciju par Latvijas visvairāk skatītajām televīzijām un pēcāk sarunājos ar MTG Latvia programmu direktori Baibu Zūzenu. Pēc TNS datiem, visvairāk skatītais TV kanāls pērn bija TV3, kam veltīti 13,8% no kopējā TV skatīšanās laika. Seko LNT ar 11,1%. 

Kopš pagājušās vasaras, kad Ziemeļeiropas elektronisko mediju flagmanis MTG iegādājās LNT, nu tam Latvijas tirgū pieder seši televīzijas kanāli: TV3, LNT, TV5, TV6, K2 un 3+. Par šo kanālu programmu identitāti un attīstību atbild Baiba Zūzena. No vienas puses, tā ir laba ziņa: ilgus gadus vadot TV3, Zūzena pierādījusi, ka spēj turēt augstu žurnālistikas ētikas latiņu – īpaši nozīmīgs šis faktors šķiet pašvaldību vēlēšanu gadā, kam sekos arī Saeimas vēlēšanas 2014.gadā. No otras puses, abu visvairāk skatīto Latvijas kanālu apvienošanās radījusi bažas par reklāmas tirgus monopolizēšanos. Skatītājiem tas nozīmētu garākas reklāmas pauzes. Reklāmdevējiem – augstākas cenas. Vai tā ir tiesa, Zūzena cenšas atbildēt intervijā.

Vadīt sešas televīzijas programmas – vai tas nav gluži kā kļūt par sešīšu māti? Kanālu direktore intervijā jautri iesmejas. Zūzenai mājās ir gadu veca meitiņa, tāpēc jautājums lietišķajā, izpausmēs allaž ieturētajā sievietē izraisījis šķipsniņu emociju. «Tas laikam ir jautājums par to, cik plaši savu domāšanas kanālu varu atvērt un cik paralēlās līnijās domāt.» Vai viņa spēj domāt sešās līnijās? «Ne vienmēr izdodas. Neesmu nekāds supervaronis,» Zūzena atbild.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu