Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā


Latvijas iekšzemes kopprodukts šāgada trešajā ceturksnī palielinājies par 5,2%,
salīdzinot ar tādu pašu laika posmu pērn, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Bet deviņos mēnešos, salīdzinot ar 2011.gada deviņiem mēnešiem, IKP pieauga par 5,6%. Trešajā ceturksnī IKP apjoms salīdzinājumā ar gada otro ceturksni pieaudzis par 1,7%.

Latvija šogad pirms termiņa atmaksās visu aizņēmumu no Starptautiskā Valūtas fonda. Atlikusī aizņēmuma pamatsumma ir 503,54 miljoni latu. Pirmstermiņa atmaksa tiks veikta, izmantojot 5.decembra obligāciju emisijā iegūtos resursus,  kad Latvija emitēja septiņu gadu obligācijas 1,25 miljardu ASV dolāru apmērā ar fiksēto procentu likmi 2,75% gadā, kas ir vēsturiski zemākā vērtspapīru procentu likme, kopš Latvija veic publiskus aizņēmumus starptautiskajos finanšu tirgos.

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ierosinājumu samazināt deputātu skaitu pašvaldībās. Grozījumi likumā paredz, ka novada domē ievēlējamo deputātu skaits noteikts atbilstoši iedzīvotāju skaitam. Piemēram, Rīgas domē deputātu skaitu paredzēts samazināt no 60 līdz 35. Galīgais lēmums par šiem grozījumiem būs jāpieņem Saeimai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu