Es biju pats par sevi • IR.lv

Es biju pats par sevi

3
Foto — Reinis Hofmanis, F64
Anita Brauna

Aigars Kalvītis (46) Latvijai novēl vēl vairāk tādu trekno gadu, kādi bija viņa valdību laikā, bet nožēlo iniciatīvas, kas izrādījās liktenīgas viņa premjera karjerai

No Aigara Kalvīša omulīgā smaida nav ne miņas. Latvijā populārākā sporta spēļu komanda Rīgas Dinamo ir zaudējusi kārtējo maču. «Labi spēlējam, bet golu iesist nevar. Fatāli neveicas!» viņš ir sakreņķējies. Piņķu ledus hallē šobrīd būtu jānotiek komandas treniņam, taču tas atcelts, un hokejisti palaisti uz Jūrmalu izvēdināt galvu. Tāpēc mēs nevis skatāmies treniņu, bet iekārtojamies halles kafejnīcā. Brrr! Nodrebinos no aukstuma. Kalvītis gan tam ir sagatavojies, ģērbies pelēki melnā svīterī un tumšās velveta biksēs. «Kad piedzima trešais dēls, viņam nebija vēl divas nedēļas, kad viņš jau bija hokeja hallē, jo brāļi spēlēja hokeju. Mūsu ģimenei ir raksturīgi daudz laika pavadīt hokejā,» viņš saka. 

Kopš aiziešanas no politikas Kalvītim hobijs kļuvis par darbu. Viņš ir Krievijas kontinentālajā līgā spēlējošā un Itera finansētā hokeja kluba Rīgas Dinamo valdes priekšsēdētājs, un tas ir viņa pamatdarbs. «Mūsu sistēmā ir trīs profesionālas komandas – Rīgas Dinamo, Rīga un Rīga Juniors. Arī bērnu hokeja skola,» Kalvītis iezīmē atbildības loku.

Politikā viņš ienāca no cita biznesa – pārtikas nozares, kurā joprojām viņam ir intereses, taču šīs jomas uzņēmumus viņš vairs nevada. «Cilvēki iestrādājušies, lai viņi strādā. Es tik daudz kā akcionārs piedalos,» paskaidro Kalvītis. Vadības līmenī – kā padomes priekšsēdētājs – viņš darbojas krievu miljonāram Jurijam Šefleram piederošajā Latvijas balzamā, taču tas neesot algots amats.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu