Pirmais • IR.lv

Pirmais

3
Foto — Lauris Vīksne, F64
Ieva Alberte

Uzbrucējs Artjoms Rudņevs (24) ir pirmais futbolists no Latvijas, kurš spēlē Vācijas bundeslīgā. Kā viņam tas izdevās?

Zvanīja telefons, Žanna pacēla. Klausules otrā galā treneris Aleksandrs Kohans teica, ka meklē puikas futbolam. Žanna Rudņeva pajautāja savam septiņgadīgajam dēlam Artjomam, vai viņš vēlas trenēties futbolā. Jā, bet arī karatē gribot pamēģināt. Tētis Jurijs tagad stāsta, ka speciāli nav virzījis puiku uz futbolu. Neviens ģimenē nav sporta fanāts. Viņš pats ir celtnieks, mamma – pavāre un kulināre. Kā jau puikas, arī Artjoms ar gadu vecāko brāli bērnībā Daugavpils daudzdzīvokļu māju pagalmā dauzījuši bumbu.

«Sasniegumi nenāca viegli,» tētis telefonsarunā stāsta, ka citiem puikām spēle padevās vieglāk, ar mazāku piepūli. Bijušas reizes, kad Artjoms nav varējis iesist bumbu vārtos, paliekot viens pret vienu ar vārtsargu. «Citi futbolisti bija talantīgāki un uzreiz varēja redzēt perspektīvu. Piemēram, Aleksandrs Cauņa (spēlē Krievijas premjerlīgā – red.). Ar Artjomu tā nebija. Viņš visu panāca ar zvērīgu darbu,» saka pirmais treneris Kohans.

Ar Artjomu tiekamies viesnīcā Lielupe, kad viņš ieradies Latvijā, lai izlases sastāvā piedalītos 2014.gada pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlēs. Citādi uz tikšanos dabūt viņu būtu grūti. Vairāk par 20 minūtēm sarunai viņš veltīt nevar, jo jātrenējas spēlei. Runātājs nav nekāds lielais. Izsakās īsi. Dažs mans jautājums ir garāks nekā atbilde.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu