Šis nav Rīgas domes reklāmraksts • IR.lv

Šis nav Rīgas domes reklāmraksts

5
Ilustrācija — Krišs Salmanis

Reklāmas tēriņiem Rīgas dome un tās lielākie uzņēmumi šogad atvēlējuši vairāk nekā pusmiljonu latu, lai informētu sabiedrību par labajiem darbiem. Analizējot publikācijas, izskatās – visu labo galvaspilsētā dara lielākoties mērs Ušakovs un viņa vietnieks Ameriks

Šajā rakstā nebūs Rīgas mēra un Saskaņas centra līdera Nila Ušakova viedokļa. Tā ir daļa no viņa tēla veidošanas stratēģijas: Ušakovs nerunā ar presi, ja tēma ir netīkama. Oficiālā atbilde no Ušakova preses sekretāres Annas Kononovas vēstīja, ka viņas priekšnieka «kalendārs šonedēļ ir pilns». Pilns tas bija arī nākamās divas nedēļas, līdz beigās mēra pārstāve Ušakova vārdā atsūtīja rakstiskas atbildes.

Ar ko Ušakovs pēdējās nedēļās bijis aizņemts, var uzzināt no Rīgas domes (RD) izsūtītajām preses relīzēm. Tās masveidā parādās apmaksātos reklāmlaukumos un nopirktos raidlaikos radio un televīzijā. Labs piemērs ir izdevniecības Rīgas Viļņi portāls Kasjauns.lv, kas oktobrī vismaz vienpadsmit reizes ziņoja, ko domā vai ir izdarījis Rīgas mērs.

Piemēram, oktobra sākumā Ušakovs paziņoja, ka veidos vienotu politisko bloku ar vietnieka Andra Amerika partiju Gods kalpot Rīgai. Pēc pāris dienām sveica pedagogus Skolotāju dienā, pēcāk pieprasīja pašvaldību uzņēmumiem atskaitīties par naudas izlietojumu un norādīja, ka Saeimai jāsamazina PVN apkurei. Oktobra vidū Kasjauns.lv uzskatīja par svarīgu paziņot Ušakova viedokli, ka «Doma baznīcas restaurācija pašvaldībai ir goda lieta», un pēc dažām dienām, ka Rīga «gatava kļūt Armēnijai par vārtiem uz ES». Mēneša beigās Ušakovs norādīja, ka premjers Dombrovskis «atkal melo par Rīgas domes darbu», bet ekonomikas ministra Pav-ļuta «paziņojums par PVN siltumenerģijai ir absurds».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu