Ušakova vēriens • IR.lv

Ušakova vēriens

3
Nellija Ločmele

Ķīnas kompartija šonedēļ izziņo jaunos valsts līderus – gaidāma līdzšinējā premjera Veņa Dzjabao atkāpšanās.

  The New York Times nule atklājis, ka premjera valdīšanas laikā viņa tuvinieki, izmantojot sakarus, tikuši pie milzu bagātības 2,7 miljardu dolāru vērtībā. Taču ne jau tāpēc viņš atkāpsies – ielās nav sašutuša pūļa, neviens nebūs jānošķūrē ar tankiem. Premjers vienkārši ir vecs, laiks pensijā. Ķīnieši pat nevar palasīt par līdera bagātībām, jo pēc NYT raksta publicēšanas varas iestādes tūliņ bloķēja piekļuvi avīzes mājaslapai. Tīmeklī tiek cenzēta tādu vārdu meklēšana kā «2,7 miljardi» vai «Veņs» savienojumā ar «bagātība».

Latvija gan nav Ķīna! Te bez kādas cenzūras var internetā meklēt vārdu savienojumu «Rīgas dome» un «kleptokrātija». Tā uzzināsit, ka Rīgas mērs Ušakovs par mūsu žurnālā publicētu komentāru ir iesūdzējis Ir tiesā. Var brīvi meklēt vārdus «Ušakovs», «Ameriks» un «mediju pirkšana». Šajā gadījumā nekas prātīgs gan rezultātos neparādās. Ceru, ka pēc šā žurnāla numura iznākšanas tas mainīsies. Šonedēļ publicējam Re:Baltica kolēģu pētījumu, kurā atklāts – Rīgas dome un tās uzņēmumi šogad atvēlējuši 0,6 miljonus latu savu labo darbu reklāmai, bet, pārskatot publikācijas, izskatās – visu labo Rīgā dara lielākoties mērs Ušakovs un viņa vietnieks Ameriks. 

Protams, miljards tas nav. Tomēr salīdzinājumam – Rīgas domes vēlēšanu kampaņā nākamgad katra partija varēs reklāmai tērēt «tikai» 150 tūkstošus. Daži ir vienlīdzīgāki par citiem. Ne tikai Ķīnā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu