Oskars Cinītis, uz brīdi populārs • IR.lv

Oskars Cinītis, uz brīdi populārs

1
Pēkšņā uzmanība Oskaram Cinītim nepatīk, jo viņš nevēlējās, lai strīds ar iereibušo kaimiņu nonāk YouTube. Rīgas Amatniecības vidusskolā abi mācās metālapstrādi.
Ieva Alberte

 

Šis būs stāsts par to, kā iegūt ātru slavu ar piecu minūšu amatiervideo. 16.oktobra vakarā Rīgas Amatniecības vidusskolas kopmītnēs kāds puisis nofilmēja istabas biedru Oskara un Riharda strīdu. Tas sākās tā: iereibušais Rihards iegūlās Oskara gultā, netīros apavus nenovilkdams. Aicinājumam gulēt savā gultā Rihards neklausīja. «Tad aizsvilos,» atceras Oskars. Istabas biedrs pa kluso filmēja. 

Kopš septembra Rihards ne reizi vien bija ieradies kopmītnēs reibumā. «Gribējām visu nokārtot mierīgi, nesaukt apsardzi,» – tā Oskars. Šoreiz jēkabpilietis ne tikai lamājās, bet arī pārmeta Oskaram, ka lietojis viņa bļodu un nav nomazgājis: «Huļi* viņa trīs reizes nedēļā ir netīra!» Kad Rihards sāka vicināt rokas, Oskars savaldīgi turpināja pierunāt reibumu izgulēt savā gultā. Tikmēr istabas biedrs ar uzfilmēto aizgāja pie paziņas, kurš palīdzēja to pārkopēt datorā un izdomāja, ka ievietos YouTube. Video ātri kļuva populārs. To publicēja teju visi lielākie portāli. Pat Rīgas mērs Nils Ušakovs tviterī komentēja: «Domes opozīcija atgādina to džeku ar netīro bļodu. Skaļi auro, nav īpaši adekvāti, ne vienmēr skaidrā. Un ļoti pārdzīvo par kārtību.»

Bļodu Oskars no Riharda tiešām aizņēmies divas reizes: pirmoreiz izmazgājis, otrreiz – nepaspējis. «Mēs arī iepriekš ņēmām viens otra pārtiku un traukus. Jā, toreiz neizmazgāju pēc brokastu pārslām, kas mēdz pieķept.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu