Atnāca pakaļ • IR.lv

Atnāca pakaļ

3
Aizdomās par korupciju aizturētā Rīgas domes mājokļu un vides departamenta dzīvokļu pārvaldes vadītāja Ārija Stabiņa Rīgas Centra rajona tiesā 19.septembrī.
Inta Lase

Ja kāds joprojām ņem kukuļus, šis cilvēks var nešaubīties, ka mēs viņam atnāksim pakaļ, – runājot par sistēmisku korupciju Rīgas domē, pirms pieciem gadiem solīja Juta Strīķe. Pagājušajā nedēļā KNAB atnāca pēc dzīvokļu pārvaldes vadītājas Ārijas Stabiņas. Viņa savā krēslā piedzīvojusi sešus pilsētas mērus, ieskaitot Nilu Ušakovu. Neviens nav bijis tik godīgs, lai viņu atlaistu, – secina pensionāre, kas Rīgas dzīvokļu rindā gaida jau deviņus gadus

Tūlīt pēc sešiem vakarā lielākā daļa Rīgas domes mājokļu departamenta darbinieku jau bija atstājuši biroju Brīvības ielas namā, kurā padomju ziedu laikos saimniekoja Rīgas modes. Tikai dzīvokļu pārvaldes priekšniecei Ārijai Stabiņai bijis pieteikts uzkavēties darbā ilgāk. Kad pārvaldē ieradās KNAB izmeklētāji, vispirms viņi metodiski pārbaudīja Stabiņas kabinetu – izņēma dokumentus, pierakstus un galda atvilktnē paslēptus 1100 latus. Bija pirmdiena, 17.septembra vakars. Stabiņu nogādāja izmeklēšanas izolatorā, bet trešdien tiesa viņu apcietināja.

«Šoks!» notikušo raksturo departamenta vadītājs Aleksejs Aļeksejenko, kuru satieku pāris dienas pēc Stabiņas aizturēšanas. Tieši tobrīd departamentā turpina strādāt KNAB – paskaidrojumus sniedz ilggadējā Stabiņas vietniece Mārīte Jarovska, tiek kopēti dzīvokļu gaidītāju lietu materiāli.

Aļeksejenko grozās pie kabineta, kurā rit pratināšana, un rāda man videonovērošanas kameras, kurās varot redzēt, ka kukuļošana departamentā nenotiek. Kameras saliktas gaiteņos, arī viņa paša kabinetā esot veselas divas «acis». Vai tās ir arī Stabiņas kabinetā? «Nē, sievietēm mēs kameras neliekam,» atbild Aļeksejenko. No intervijas viņš atsakās: «Domē vadības līmenī nolemts, ka par šo lietu runās tikai Stabiņas advokāts.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu