Uzdrīkstējās • IR.lv

Uzdrīkstējās

2
Foto — Gatis Gierts, F64
Inta Lase

37 gadu vecumā Gastons Lakombe diplomāta karjeru nomainīja pret fotoaparātu. Jau pēc dažiem gadiem viņš ieguva prestižas balvas un viņa fotostāstus publicējuši ietekmīgie laikraksti Washington Post un Toronto Star, profesionālie fotožurnāli, arī National Geographic

Pacietība bija svarīgākā prasme, kuru, mainot profesiju, Gastonam nācās apgūt no jauna, jo izcila fotogrāfija netop pārdesmit minūtēs. To, ka bija vērts sevi pierunāt mainīt dzīvi, rāda gan prestižas balvas – PhotoDistrictNews kategorijā World in Focus (2011) un DC Foto Week balva par dabas fotogrāfijām (2010), gan gandarījums par paveikto. Augusta sākumā Gastons uz brīdi atkal iegriezās Rīgā, lai draugiem «atskaitītos» par projektu Antarktīdā, kur, izturot konkursu, nonāca pēc Argentīnas valdības ielūguma un divus mēnešus, dzīvojot īpašā bāzē, dokumentēja putnu un dzīvnieku savstarpējās attiecības skarbajā kontinentā. 

Esot Rīgā, Gastons Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā prezentēja savu multimediālo projektu Vecmāmiņas segas. Abi šie darbi Gastonam nesuši gan profesionālo atzinību, gan palīdzējuši atgūt agrāko optimismu. Tagad viņš ir pārliecināts – arī krietni pēc trīsdesmit vērts pārsijāt prasmes un dzīves mērķus. Ir vērts sapurināties, lai, atgriežoties pie jaunībā lolotiem sapņiem, sasniegtu jaunu profesionālās izcilības līmeni. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu