Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

7
Londonas olimpisko spēļu talismani Venloks un Mendevils sagaida viesus Hītrovas lidostā. Tiek lēsts, ka nākamā mēneša laikā britu galvaspilsētu apmeklēs pusmiljons tūristu, neskaitot sportistus, trenerus un sporta funkcionārus. Savukārt 1,3 miljoni londoniešu izteikušies, ka centīsies pamest pilsētu, lai izbēgtu no sastrēgumiem un drūzmas.

Nedēļas notikumi pasaulē

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra  Moody’s pazeminājusi Vācijas kredītreitinga prognozi no stabilas uz negatīvu, taču nav mainījusi augsto kredītreitingu. Reitinga prognozi aģentūra līdzīgi samazinājusi arī Nīderlandei un Luksemburgai, kuru reitings, tāpat kā Vācijai, paliek augstais AAA. Šīm valstīm draudot riski saistībā ar iespējamu Grieķijas aiziešanu no eirozonas un nepieciešamību sagādāt finanšu līdzekļus iespējamai Spānijas un Itālijas glābšanai.

Pirmdien pirmo reizi tiesas priekšā stājās jaunās Betmena filmas pirmizrādē Kolorādo štatā slaktiņu sarīkojušais 24 gadus vecais Džeimss Holmss. Viņš tiek apsūdzēts par 12 cilvēku nogalināšanu un 58 ievainošanu piektdien Denveras priekšpilsētas Auroras kinoteātrī. Džeimss Holmss kinoteātru kompleksā piektdien pusnakts seansa laikā atklāja uguni uz skatītājiem vienā no pārpildītajām zālēm, kurā notika Betmena cikla jaunākās filmas pirmizrāde.

ASV prezidents Baraks Obama pirmdien brīdināja Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu nepieļaut ķīmisko ieroču izmantošanu. Sīrijas režīms pirmdien nāca klajā ar paziņojumu, ka ķīmiskie ieroči tiks izmantoti tikai ārvalstu uzbrukuma gadījumā. Aizvien pieņemas spēkā bažas, ka Asada režīms varētu likt lietā ķīmiskos ieročus, lai apspiestu 16 mēnešus ilgos nemierus. Sīrijas opozīcijas grupējumu koalīcija Sīrijas Nacionālā padome otrdien paziņoja, ka varētu pieņemt pārejas periodu pašreizējā režīma amatpersonas vadībā, ja prezidents Bašars al Asads atkāptos no amata.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu