Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Finanšu ministrija ir paaugstinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta izaugsmes prognozi šim gadam līdz 4%.
Nākamajam gadam izaugsmes prognoze nav mainīta un paliek 3,7%. Savukārt 2014.-2015.gadā IKP izaugsme tiek prognozēta 4% apmērā. Iepriekšējās makroekonomisko rādītāju prognozes tika izstrādātas februārī un paredzēja IKP pieaugumu 2% apmērā 2012.gadā, 3,7% 2013.gadā un 4% nākamajos divos gados.

Valdība otrdien atbalstīja ieceri no nākamā gada palielināt obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas pensiju fondā vecākiem, kuri kopj bērnu līdz pusotra gada vecumam un saņem vecāku vai bērna kopšanas pabalstu. Pašlaik pensiju apdrošināšanai valsts tam atvēl 10 latus mēnesī, bet no nākamā gada šo summu palielinās līdz 20 latiem.

Jūnijā vispopulārākā partija bija Vienotība – par to balsotu 18,5% pilsoņu, liecina Latvijas faktu aptauja. Maijā šo partiju Saeimā vēlējās redzēt 15,5% pilsoņu. 5% barjeru pārvarētu vēl trīs politiskie spēki – par partiju Saskaņas centrs balsotu 14,7% (maijā – 17,5%,) par Zaļo un zemnieku savienību – 8%, bet par VL-TB/ LNNK – 6,8% pilsoņu. Reformu partiju atbalsta 2,6%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu