Pievienosimies nevis eiro, bet doičmarkai? • IR.lv

Pievienosimies nevis eiro, bet doičmarkai?

6
Kriminologs, Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes dekāns Andrejs Vilks. Foto: Ieva Lūka, LETA
Aivars Ozoliņš

Finanšu ministrs Andris Vilks nemoka sevi par eiro nākotni – svarīgākais ir būt vienā grupā ar Vāciju, taču viņu biedē pašiznīcinoša neticība Latvijas ekonomikai

Desmit minūtes pirms norunātā tikšanās laika mani Rīgas Biržā sagaida «krīze» – skaisti atjaunotajā namā it kā darbu sākušais jaunais restorāns, kas šķita piemērota vieta sarunai ar finanšu ministru, izrādās apmeklētājiem slēgts. Pārceļam tikšanos uz jau pārbaudītu vietu – restorānu Neiburgs Doma laukuma otrā galā. Pat īsajā pastaigā pāri laukumam ir acīmredzams, cik ļoti pirmssvētku burzma kontrastē ar ministra vēlāk pieminēto «drausmīgo pesimismu», kas sabiedrībā arvien valdot par valsts ekonomisko stāvokli.

Varbūt pie vainas neuzticēšanās politiķiem pēc dziļās krīzes, ko piedzīvojām solīto trekno gadu vietā, neskaidrība par nodokļu maksātāju naudas izlietojumu pēdējā laika lielajos valsts darījumos un piesardzība, redzot Eiropā notiekošo?

Tie ir mūsu sarunas svarīgākie temati. Ministrs bilst, ka gribot tikai tēju. Pierunāju pagaršot vismaz saldo ēdienu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu