Bez televizora • IR.lv

Bez televizora

3

Neceļo uz ārzemēm, pirms nepazīsti skaistāko zemi – Latviju! Šis 1934.gada naktsmītņu kataloga aicinājums labi der arī šodien 

Katrs pavasaris sākas ar jautājumu – kā būs? Vai laika apstākļi būs labvēlīgi tūrisma sezonai, vai lietus nepārspēs sauli? Pēdējo gadu vasaras ir bijušas gana labas. Šogad vēsais pavasaris lika sevi manīt, latvieši «iešūpojas» pamazām, nav jau kur steigties, jūra iesilst lēnām, un īstais atvaļinājumu laiks ir jūlijs. 

Tamdēļ, sezonai sākoties, vairāk vietu ārzemju tūristiem – pamatā vāciski runājošo valstu. Daži rezervē iepriekš, daudzi nejauši – braucot garām, meklē naktsmājas. Jūtams, ka Ventspils-Kolkas jaunais asfalts ir ieguvums. Vācija, prāmis, Ventspils, un vakarā – pie mums. Daudzi ar kemperiem, pārsvarā gan uz vienu nakti, jo jāpagūst apceļot visas Baltijas valstis, bet daži dabas mīļi aizkavējas ilgāk. Liels ir vāciešu prieks par to, ka varam ar viņiem runāt vāciski. Še nu esam savas valsts vizītkartes – apspriežam gan politiskas, gan ekonomiskas lietas, bet pamatā jāizstāsta, ko Latvijā vērts redzēt un kā nokļūt vajadzīgajā vietā. 

Interesantākā šāpavasara autokaravāna bija ar 20 kemperiem, kuri no Vācijas devās pusgadu garā ceļojumā cauri Krievijai līdz Baikālam un Ķīnai. Ceļojuma izmaksas – 30 000 eiro katram dalībniekam. Iedēvējām viņus par «ekstrēmajiem pensionā-riem», arī paši atzina, ka tas ir mūža lielākais ceļojums. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu