Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Madagaskara 3
Kristīne Simsone

 

ooo Madagaskara 3. Ņujorkas zvērudārza bēgļu trešā piedzīvojumu filma ir īsts jandāliņš. Salīdzinot ar iepriekšējām, tā ir daudz intensīvāka un sižetā spraigāka, bet arī nedaudz muļķīgāka. Galveno varoņu četrotne brāžas pāri Rietumeiropai kā viesulis, no kura veļas jau iepriekšējās sērijās atstrādāti joki un lērums stereotipu par veco kontinentu. No filmas līdzscenārista Noa Baumbaha, kura kontā ir darbs pie Vesa Andersona burvīgās leļļu animācijas filmas Lieliskais lapsas kungs, varētu gaidīt vairāk – par spīti jautrībai, paliek sajūta, ka Madagaskaras franšīze ir sevi izsmēlusi. Kino no 15.jūnija. 

oo MS1: Cietuma gals / Lockout. Filmas idejas autoram un scenāristam Likam Besonam šī zinātniskās fantastikas lente par apvērsumu kosmosa cietumā ir sanākusi kā veltījums konkrētā žanra pagātnes piemēriem. Stilistiki atgādina sci-fi no 80. un 90.gadiem – brīžam neveiklais specefektu izmanotjums un tradicionālais scenārijs tiešām atstāj iespaidu, ka kaut kur jau šo visu esam redzējuši. Kopumā – viduvējs izklaides gabals, kurā vienu no retajiem priekiem sniedz galvenās lomas atveidotājs Gajs Pīrss. No 15.jūnija. 

oo Profesionālis / Safe. Bojeviku zvaigznes Džeisona Stethema soloiznāciens, kurā viņš visā plašajā Ņujorkā ir viens pret visiem: gan pret krievu un ķīniešu mafijām, gan pret korumpētiem policistiem. Kopumā ļoti parasts šaujamgabals, kurā, protams, kaut kas ir jāglābj – šajā gadījumā, gluži kā Lika Besona šedevrā Leons, tā ir maza meitene. Daudz cīniņu, pakaļdzīšanās un daudzreiz redzēts action. Vērts skatīties vienīgi Stethema un viņa lauzītās krievu valodas dēļ. No 15.jūnija. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu