Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Krievijas pareizticīgo baznīcā mēdz notikt brīnumi — tā varētu šķist, apskatoties foto ar patriarhu Kirilu. Tiekoties ar tieslietu ministru, patriarham uz rokas bija dārgs pulkstenis, bet, kad foto tika ievietots baznīcas mājaslapā, pulkstenis bija pazudis. Vērīgākie gan pamanīja, ka uz galda virsmas joprojām palicis tā atspīdums. Baznīca tagad taisnojas, ka fotoredaktori pieļāvuši «tehnisku kļūmi». Savukārt kritiķi norāda, ka šis ir kārtējais pierādījums, ka svētais tēvs aizrāvies ar nesamērīgi dārgām mantām — konkrētā Breguet pulksteņa cena ir 30 000 dolāru.

Nedēļas notikumi pasaulē

Pēdējo četru mēnešu laikā Sīrijas valdības spēki ar nāvi sodījuši vairāk nekā 100 cilvēkus, lielākoties civiliedzīvotājus, ziņo cilvēktiesību aizsardzības organizācijas Human Rights Watch. Ziņojumā iekļauti tikai tie gadījumi, kurus apstiprinājuši aculiecinieki, bet organizācija ir saņēmusi ziņojumus par vēl citiem nogalināšanas gadījumiem. Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kuros gājuši bojā vairāk nekā 10 100 cilvēku.

Otrā Norvēģijas tiesas nozīmētā psihiatriskā ekspertīze atzinusi, ka masu slepkava Anderss Bērings-Breivīks ir pietiekami pieskaitāms, lai tiktu tiesāts. Atzinums ir pretrunā ar pagājušajā gadā veiktās ekspertīzes slēdzienu, ka viņš ir juridiski nepieskaitāms. Galīgais lēmums būs jāpieņem tiesnesim 16.aprīlī. Bērings – Breivīks pērn 22.jūlijā sarīkoja sprādzienu Oslo centrā, kurā gāja bojā 8 cilvēki, pēc tam Ūteijas salā uzbruka jauniešu nometnes dalībniekiem un nogalināja 69 cilvēkus.

Krievijas Ārlietu ministrija piektdien nosodīja ASV tiesas lēmumu piespriest 25 gadu cietumsodu Krievijas pilsonim Viktoram Butam, kurš ir atzīts par vainīgu nelegālā ieroču tirdzniecībā, un apņēmās pielikt «visas nepieciešamās pūles, lai Buts atgrieztos dzimtenē». ASV federālā tiesa 45 gadus veco Butu atzina par vainīgu apsūdzībās, ka viņš plānojis pārdot raķetes teroristiem un nogalināt ASV pilsoņus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu