Troksnis tukšumā • IR.lv

Troksnis tukšumā

3
Aivars Ozoliņš

Politiskajā dienas kārtībā dominē 16.marts un 9.maijs, nevis izaugsme un attīstība

Kur top Latvijas politika? Saeimā acīmredzot vairs ne. Parlaments nupat kļuvis par iepriekš izlemtu likumprojektu un deputātu atvaļinājumu apstiprinātāju. Ceturtdienās, kad Jēkaba ielā vienkop sanāk likumdevēji, vēlākais līdz pusdienlaikam, taču parasti agrāk, visi darba kārtības jautājumi ir izskatīti un sēde beigusies. 

Ministru kabinetā? Dombrovska trešā valdība paveikusi galveno uzdevumu – valsts finanses un ekonomika ir ārā no krīzes. Vairs nebūšot konsolidācijas, sola finanšu ministrs. Bet kas būs, kad šis galvenais Dombrovska valdību temats vairs nebūs aktuāls? 

Valdības prioritāte esot stabila ekonomika, saka premjerministrs. Ārlietu ministrs atgādina, ka Latvijas ārpolitikas prioritāte ir Eiropas Savienības daudzgadu budžets. Plašāku rezonansi sabiedrībā izraisījusi labklājības ministres apņemšanās paaugstināt pensionēšanās vecumu un izglītības ministra vēlme reformēt vismaz savu ministriju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu