«Kā man tas Rainis! Āāā!» • IR.lv

«Kā man tas Rainis! Āāā!»

4
Foto — Andrejs Terentjevs, F64
Ieva Alberte

Dvīnes Agnese un Madara Rutkēvičas (23) ir rakstnieces un aktrises vienlaikus. Pirmdienu vakaros viņas redzamas  LTV1 seriālā Savējie 

Tādas aktrises neesmu intervējusi gadiem: nenogurušas, grib stāstīt par sevi, fantazē par Spēlmaņnakti, kurā ienāk policisti, māsas ar rokām uzbur ainas no savas dzīves, nevērpj spekulācijas. Runā tik dziedošās balsīs, ka teikumā «bērnībā maz gājām uz teātri» sadzirdu «mazgājām.» 

Rutkēvičas runā aprautiem teikumiem. Viena otru pārtrauc, papildina, saplūst vienā, iesāk un turpina, pārspēlē tematus, sakot: «Labāk tu par to pastāsti.» Kad izpļāpājušās par daudz, saķer muti rokām. 

Madara un Agnese ir patiesas, varbūt tāpēc var šķist naivas. Ātrāk nekā citas meitenes viņas no Bik-Bok apģērbiem, kurus «agrāk baigi gribējām», izaugušas un pārģērbušās vienkāršās vintage kleitās no lietotu apģērbu veikala. Sarunas laikā māsas smēķē, dzer kafiju, atkal smēķē. Nē, nē, zāli gan nepīpējot. Pietiekot jau ar cigarešu atkarību. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu