Visi audzē aitas, mēs — cūkas • IR.lv

Visi audzē aitas, mēs — cūkas

3
Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Viesturs Sosārs (pa kreisi) un attīstības direktors Atis Straujums.
Ieva Puķe

Uzņēmums, kura aparatūra nodrošinās ideālu skaņu Japānas televīzijas pārraidēm Londonas olimpiskajās spēlēs, savus ražojumus pārdod Āzijā, no kurienes pierasts visu tikai importēt 

Divos stāvos izvietoto Real Sound Lab (RSL) telpu iekārtojums biroju mājā Sarkandaugavā ir tik minimālistisks, ka ienākot uzreiz skaidrs – šeit top kas virtuāls. Gandrīz trāpīts! 2004.gada beigās dibinātais uzņēmums pārdod oriģinālu tehnoloģiju, kas no kropļojumiem spēj attīrīt skaļruņu skaņu. 

Septiņi cilvēki Latvijā, pieci – ārzemēs, pat RSL «štats» ir neliels. Tehniskajam personālam, inženieriem Andrim un Dmitrijam manas viesošanās laikā ir brīvdiena, Rīgas birojā sastopu uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Viesturu Sosāru, attīstības direktoru Ati Straujumu, pa vienam finanšu un pārdošanas speciālistam. Uz galda – melnas plastmasas kastes ar skaņu pogām, gatavas nonākt papes iesaiņojumā ar RSL logo un uzrakstu «Made in Latvia». Tā dēvētie apeki jeb akustiskās jaudas izlīdzināšanas ierīces (APEQ – acoustic power equaliser) ir pildītas ar mikroshēmām. Nojausmu par to darbību, saslēdzot ar citiem elektroniskajiem aparātiem, sniedz datora ekrānā redzamās līknes. Viena rāda skaņas kropļojumus, kādus neizbēgami rada jebkurš skaļrunis, vai tas būtu mobilajā telefonā, televizorā vai skaņu ierakstu studijā. Otra līkne ir skaņa, kas koriģēta ar RSL attīstīto CONEQ tehnoloģiju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu