Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Nacionālā apvienība iesniegusi Satversmes tiesā pieteikumu, lai apstrīdētu referenduma par krievu kā otru valsts valodu leģitimitāti un apturētu tā norisi.
Pieteikumu Satversmes tiesai parakstījuši 30 Saeimas deputāti – visi 14 Nacionālās apvienības frakcijas pārstāvji, 15 Vienotības deputāti un Zaļo un zemnieku savienības deputāte Iveta Grigule. Par referenduma apturēšanu Satversmes tiesa var lemt jau šonedēļ un, iespējams, tas tiks apturēts, pieļāvis ST priekšsēdētājs Gunārs Kūtris.

Kustība Par vienlīdzīgām tiesībām sākusi vākt iedzīvotāju parakstus par Pilsonības likuma grozījumiem, kuros paredz piešķirt pilsonību visiem nepilsoņiem, kuri to vēlas. Kustības aktīvists Jurijs Petropavlovskis skaidro, ka bijusi vienošanās ar Vladimira Lindermana un Jevgeņija Osipova biedrību Dzimtā valoda ieturēt pauzi, lai nesajauktu saviem atbalstītājiem galvu ar vairākām vienlaicīgām kampaņām.

Saskaņas centra Saeimas frakcijas priekšsēdētājam Jānim Urbanovičam liegta pielaide valsts noslēpumam. Pielaide viņam bija nepieciešama, lai strādātu Saeimas Nacionālās drošības komisijā. Urbanovičs nolēmis pārsūdzēt Satversmes aizsardzības biroja lēmumu ģenerālprokuroram. SAB atteikuma iemesls varētu būt saistīts ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā sākto izmeklēšanu par SC finansēm pirms Saeimas vēlēšanām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu