Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Kāda franču firma radījusi pirmo globālo sociālo tīklu «pievilcīgiem mājdzīvniekiem» Yummypets — protams, savus mīļos kaķus, suņus, kanārijputniņus, reptiļus un citas radības jāreģistrē viņu saimniekiem. Pagaidām saziņa iespējama tikai franču valodā, taču drīz sekošot arī citas. Izrādās, mājdzīvnieku «sazināšanās» internetā ir populāra lieta — piemēram, Lielbritānijā pašiem savas mājaslapas Facebook, Twitter vai YouTube ir katram desmitajam mājdzīvniekam, un tās ir populārākas par slavenībām. Par Yummypets tīkla talismanu kļuvis franču kaķis Leo.

Nedēļas notikumi pasaulē


Turcijas premjers Redžeps Tajjips Erdogans brīdina, ka Sīrija svārstās uz pilsoņu kara robežas.
Ankara ir nobažījusies, ka cīņas starp Sīrijas opozīciju, kas pieprasa prezidenta atkāpšanos un valsts demokratizāciju, un valdību, kas cenšas apspiest protestus, var pāraugt plašākā reģionālā konfliktā, kas apdraudētu arī Turcijas drošību. Sīrijā kopš marta notiek protesti pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Varas iestādēm vēršoties pret tiem, ir gājuši bojā vairāki tūkstoši civiliedzīvotāju.

Ziemeļkoreja izsludinājusi ieslodzīto amnestiju par godu gaidāmajām pirmā valsts līdera Kima Ir Sena un viņa dēla Kima Čen Ira jubilejām. Amnestija par godu Kimam Ir Sena 100 gadu jubilejai un viņa dēla 70 gadu jubilejai stāsies spēkā 1.februārī. Rīkojumā par amnestiju netiek norādīts, cik daudz ieslodzīto apžēlos. Kims Čen Irs nomira 2011.gada 19.decembrī, un par viņa «dižo mantinieku» pasludināts viņa jaunākais dēls Kims Čen Uns.

Čehija devusi politisko patvērumu apcietinātās bijušās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko vīram Aleksandram Timošenko. Timošenko notiesāta par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu. Tiesa viņai piesprieda septiņu gadu brīvības atņemšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu