Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Kādā pludmalē Norvēģijas ziemeļos izskalotas aptuveni 20 tonnas beigtu siļķu, liekot dažiem ļaudīm runāt — re, vēl viena zīme gaidāmajam pasaules galam! Vietējais Jans Peters Jorgensens gan saka: «Ļaudis atceras, kas līdzīgs noticis 80.gados.» Zinātnisku skaidrojumu notikušajam meklē arī pētnieki. Viena no versijām — zivis izskalotas krastā nesenas vētras laikā, vēlāk iestrēgušas seklajos ūdeņos un tām kaitējis saldūdens no upes, kas ietek līcī.

Nedēļas notikumi pasaulē


Ziemeļkorejas jaunais līderis Kims Čen Uns oficiāli iecelts par valsts bruņoto spēku augstāko virspavēlnieku.
Līdzšinējais valsts vadītājs Kims Čen Irs nomira 17.decembrī 69 gadu vecumā. Tūlīt pēc tam viņa jaunākais dēls un amata mantinieks Kims Čen Uns tika pasludināts par «dižo pēcteci», pakāpeniski pārņem sava tēva amatus un ir kļuvis arī par Korejas Strādnieku partijas Centrālās komitejas vadītāju.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads spēs saglabāt kontroli pār valsti ne ilgāk kā dažas nedēļas, pirmdien prognozēja Izraēlas aizsardzības ministrs Ehuds Baraks. Sīrijā kopš marta notiek nemieri pret al Asada režīmu, kuros gājuši bojā vismaz 5000 cilvēku.

Desmitiem tūkstošu cilvēku pirmdien Budapeštā protestēja pret jauno Ungārijas konstitūciju, kas stājās spēkā 1.janvārī un ir izpelnījusies asu pilsoniskās sabiedrības grupu, cilvēktiesību aizstāvju un opozīcijas partiju kritiku. Tie uzskata, ka jaunā konstitūcija ierobežo Konstitucionālās tiesas tiesības, apdraud mediju plurālismu un pieliek punktu tiesu varas neatkarībai. Bažas par Ungārijas jauno pamatlikumu paudušas kaimiņvalstis, to kritizējusi arī Eiropas Savienība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu