Ko sacīs Bahs? • IR.lv

Ko sacīs Bahs?

Foto — Gints Ivuškāns, F64
Anda Burve-Rozīte

Mūziķis Kārlis Būmeisters šoruden aizkustināja pusi Latvijas, uzstājoties TV3 šovā Mūsu zelta dziesma. Kādreizējais Dzeguzītes prātvēders tikko nosvinējis 25.dzimšanas dienu, ieguvis maģistra grādu ekonomikā un stāsta, ka dzied sirds, nevis naudas un slavas dēļ 

Nākamajā rītā pēc dzimšanas dienas svinībām Kārlis ir gatavs intervijai, svaigs kā pētersīlis! Baltā kreklā, Samsung planšeti padusē, viņš sasveicinoties pieklājīgi pastiepj plaukstu. Stingrs rokasspiediens. Pirkstā zelta zīmoggredzens – šis aksesuārs jaunajam mūziķim liek izskatīties mazliet vecākam. 

Uz skatuves Kārlis allaž ir kā perfekts 1.kursa students, kura atzīmju grāmatiņā ir visaugstākās balles. Šovā Mūsu zelta dziesma viņš savaldzināja skatītājus ar labo valodas stilu, manierēm un, protams, lieliski izpildītām latviešu leģendārajām roka dziesmām. Kā sasodīta spraudīte nesen šūtā uzvalkā mūziķa inteliģentajā skatuves tēlā duras tikai iesauka jeb pseidonīms – Kaža. Televīzijas šovā žūrijas dalībniece Elita Patmalniece reiz sajauca abus ilgus gadus kopā koncertējušos mūziķus: Kārli Būmeisteru un Valteru Frīdenbergu. «Kurš no jums ir Kaža?» tērpu māksliniece apmulsusi vaicāja, un Kārlis saķēra pieri. 

Šoruden iznācis Kārļa debijas albums ar nosaukumu Kaža, uz vāciņa viņš pats kreklā ar ērgli, kā tikko nokāpis no spoža Harley-Davidson. Intervijā Kārlis atzīstas, ka par skatuves tēlu nekad nav īpaši domājis. «Varbūt vajadzētu,» viņš bikli piebilst, «bet es nevaru mūziku izpildīt naudas vai tēla dēļ. Dziedot dziesmu, domāju par cilvēcību, nevis ārišķīgo – tas varbūt šajā laikmetā ir mans mīnuss.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu