Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Ņujorkas policija sestdien aizturēja vairāk nekā 700 protestētāju pret Volstrītu, kuri bloķēja satiksmi uz Bruklinas tilta, liekot to slēgt uz vairākām stundām. Protesta akcija Okupē Volstrītu sākās 17.septembrī netālu no stingri apsargātās Ņujorkas fondu biržas. Protesti vērsti pret atšķirību starp valsts turīgākajiem iedzīvotājiem un pieaugošo amerikāņu skaitu, kuriem ir finansiālas grūtības ekonomiskās recesijas iespaidā. Daži protestētāji sarīkoja arī «korporatīvo zombiju» gājienu, pārmetot lielajām finanšu firmām negausīgu apsēstību ar naudu tikai pašu interesēs.

Nedēļas notikumi pasaulē


Grieķijas iekšzemes kopprodukts nākamgad samazināsies vēl par 2,5%,
tādējādi kritums šo valsti piemeklēs jau ceturto gadu pēc kārtas, liecina parlamentā iesniegtais 2012.gada Grieķijas valsts budžeta projekts. Budžeta deficīts šogad samazināsies līdz 8,5% no IKP salīdzinājumā ar 10,5% pērn, tomēr nesasniegs jūnijā izvirzīto mērķi – 7,4% no IKP, svētdienas vakarā paziņoja Grieķijas valdība.

ASV ekonomika šāgada otrajā ceturksnī palielinājās par 1,3%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, tādējādi pieaugot nedaudz straujāk par iepriekš prognozēto 1%. Tomēr kopumā šā gada pirmajos sešos mēnešos ASV ekonomika palielinājās par 0,9%, kas ir lēnākā pusgada izaugsme vairāk nekā divu gadu laikā.

Finanšu krīzes smagi skartā Baltkrievija, kas meklē aizdevējus, lai atrastu naudu sava lielā ārējā parāda atmaksai, pirmdien paziņoja, ka Irāna ir devusi principiālu piekrišanu piešķirt Minskai 400 miljonus ASV dolāru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu