Aivars Mihailovs, kontrolpunktu izlicējs • IR.lv

Aivars Mihailovs, kontrolpunktu izlicējs

4
Rīdzinieks Aivars Mihailovs izliek kontrolpunktus pirms katrām orientēšanās sacensībām Magnēts. Kopumā gada laikā ap 6000.
Ieva Alberte

Aivars tā arī neapsēžas intervijas laikā, jo, stāstot par aizraušanos, viņš to arī attēlo

Aivars pirms orientēšanās sacensībām mežā izliek kontrolpunktus, kuros dalībniekiem jāatzīmējas. Tos viņš spēj izvietot bez kompasa palīdzības. «Lieku tikai pēc kartes. Tās ir ļoti precīzas,» Aivars salīdzina ar kartēm, kas bija pirms 30 gadiem. Tagad foto no satelīta parāda katru mazāko ieplaku. 

Aivars ar orientēšanos nodarbojas kopš 1987.gada. «Biju tikko iepazinies ar sievu, uzaicināja pamēģināt. Izķemmēju Mežaparku.» Ar orientēšanos nodarbojas arī abi bērni, viņi reizēm palīdz izlikt punktus. Maršrutā vidēji to ir ap 25, Aivars spēj tos izvietot pusotrā stundā. «Dažkārt ir tā, ka punktus vēl lieku, lai arī pirmie orientieristi jau trasē.» Pēc sacensībām kontrolpunkti jānovāc. Pa tumsu. Bijuši gadījumi, kad kāds apmaldījies orientierists pie punkta ir vienlaikus ar Aivaru un saka, lai vēl nenovāc. Grib atzīmēties. 

Magnēts notiek visu gadu, arī ziemā. Pēdējās divas Aivars dēvē par smagām, jo dziļš sniegs. Visgrūtāk, ja līst ledains lietus – slīd kājas. «Džimim arī slīd. Suns skrien līdzi arī pa kupenām. Aplīp sniega bumbuļiem un izskatās kā Ziemsvētku eglīte.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu