Lielā dāvana Vecrīgai • IR.lv

Lielā dāvana Vecrīgai

2
Fasāde pārsteidz ne tikai ar krāsojumu, bet arī ar praktiskām detaļām. Garāmgājēji var iemest aci vācu firmas Perrot Thurmuhren izgatavotajā barometrā, termometrā un pulkstenī. Pēc fotogrāfijām tapušas precīzas kopijas mērinstrumentiem, kas atradās šeit 19.gadsimta beigās.
Ieva Puķe

Ārzemju mākslas muzeja reinkarnācija. Ar vērienu

Vecrīgas sirdī, kā patiešām var dēvēt Doma laukumu ar piegulošajām ieliņām, pavisam nemanāmi tapušas jaunas muzeja telpas. Kamēr par mūsdienīgas bibliotēkas ierašanos liecina lēni augošs siluets otrpus Daugavai, puff! – moderns muzejs, sava žanra Gaismaspils, jau 22.augustā būs klāt. 

Būvbedres Doma laukumā 6 nevienu brīdi nav bijis, bet mākslas iestāde nav arī izlīdusi kā sēne pēc lietus. Ārzemju mākslas muzejs jau no 1920.gada taupīgi bija ieritinājies šaurajās telpās prezidenta pils kompleksā. Tā pirmajam direktoram Burhardam Dzenim dotā solījuma – «muzejs Pils laukumā atradīsies tikai pagaidām» – izpildīšana prasīja gandrīz gadsimtu.   

Nu zvaigžņu stunda ir klāt! Aizrobežu mākslai ir atdota 5000 kvadrātmetru lielā Rīgas biržas māja, kurā, neapstājoties pat krīzes vistumšākajā stundā, skrupulozi ir notikuši atjaunošanas darbi.   

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu