Bērziņa dubultdibens • IR.lv

Bērziņa dubultdibens

4
Aivars Ozoliņš

Vienotības politkorektuma rezultāts var būt valsts varas privatizēšana

Andris Bērziņš pirms un arī pēc ievēlēšanas labprāt stāstīja, ka viņa vienīgais jautājums Ai-va-ram Lembergam abu tikšanās laikā pirms pieteikšanās uz prezidenta amatu bijis: «Vai šai visai spēlei nav dubultdibens?» Proti, vai Lembergs netaisās viņu «uzmest». Lembergs drošinājis, ka dubultdibena neesot. 

Šo stāstu Bērziņš nezin kāpēc piedāvā uzskatīt par pierādījumu savai neatkarībai no oligarhiem. Taču nupat par savas kancelejas vadītāju izvēlējies Lemberga lojālistu Gundaru Daudzi, kurš arī gribējis tikt par prezidentu, tomēr neesot atzīts par gana labu – tak jau arī bez dubultdibena. 

Lembergam dubults neplīst. Viņa prezidents vēl nav stājies pildīt amata pienākumus, kad jau sācis pārliecinoši graut vājās cerības, ka varbūt tiešām varētu nebūt atkarīgs no viņu amatā ielikušajiem. Ja tas ir Bērziņa paša lēmums, kā viņš apgalvo, tad jānobrīnās par viņa nespēju novērtēt, ka līdz ar to stāsti par savu neatkarību izklausās vairs tikai pēc aicinājuma «klausieties manos vārdos, neskatieties uz darbiem».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu