Vilnītis knābā • IR.lv

Vilnītis knābā

4
Aivars Ozoliņš

KNAB iznīcināšanā jauna fāze – «kadru tīrīšana»

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Normunds Vilnītis acīmredzot jūtas droši sacensībā par to, vai pagūs iznīcināt biroju, pirms kāds viņu apturēs. Viņa darbības izvērtēšanas komisijas rīcībā nonākot arvien jauna informācija par KNAB priekšnieka iespējamajiem likuma pārkāpumiem, taču viņš turpina savu terminatora misiju, iespējams, izdarīdams arvien jaunus pārkāpumus. 

Vilnītis droši vien zina, ka šīs sacīkstes rezultāts, kā jau netīrā sportā, ir «sarunāts» – lai arī kādus secinājumus par viņa atbilstību amatam izdarīs ģenerālprokurora vadītā komisija, lēmumu par to pieņems Saeima. Bet tās vairākuma programmatiskais ideāls un politiskais mērķis ir korupcijas apkarošanas novēršana un novēršanas apkarošana. Savukārt valdošo kārtā tikušais mazākums, kas bija nācis ar korupcijas izskaušanas karogu, nomainījis to pret izkārtni «gan jau būs labi» un «ko tad mēs varam».

Un Vilnītis piektdien sāka kārtējo fāzi biroja iznīcināšanā – «kadru tīrīšanu» – un atbrīvoja no amata savu vietnieku Alvi Vilku. Biroja pārraugs premjerministrs Valdis Dombrovskis vispirms pateica, ka neko neteiks, kamēr nebūs iepazinies ar Vilnīša rīkojumu (Dombrovskis tobrīd atradās Tallinā, acīmredzot ārpus Latvijas valdības dokumentu sniedzamības zonas). Bet pirmdien, kad laikam taču jau bija iepazinies, faktiski paziņoja, ka neko arī nedarīs. Arī citi Vienotības biedri lielākoties laikam neuzskata, ka viņiem kaut kas būtu vismaz jāsaka, kur nu vēl jādara.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu