Nesasteigsim • IR.lv

Nesasteigsim

2
Foto — Nils Vilnis
Anda Burve-Rozīte

Mūziķis un Imanta Ziedoņa fonda Viegli valdes loceklis Renārs Kaupers stāsta par savas paaudzes laiku, plāniem un to, kā pagājis gads, kopš tika nodibināts fonds un iznāca žurnāla Ir pirmais numurs – mēs toreiz rakstījām par Ziedoņa 70.gados izveidoto Koku grupu un Kaupera Mazo kavalēriju, kas mūsdienās turpina realizēt Ziedoņa ideju par tīru, pašu spēkiem sakoptu Latviju un tās skaistuma apzināšanu

Ir cilvēki, kurus satiekot, rodas sajūta, ka laiks ir dzīvs, vērtīgs un skaists. Viens no šādiem cilvēkiem ir Renārs Kaupers. Atceros, kā pirms gada, runājot par domubiedru grupu Mazā kavalērija, kas apbraukā Latviju, sakopjot to, priekā mirdzēja Renāra acis. Intervijā Renārs stāstīja, kā lāpstu plecā ar domubiedriem izbraukājis Latvijas malas un stūrīšus. 

Nu Renāram ir ne tikai Mazā kavalērija, bet arī fonds Viegli, ko izveidojis kopā ar domubiedriem. Fonda mērķis ir veicināt dzejnieka Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos, vērtību turpināšanos un atbalstīt radošumu Latvijā. 

«Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties,» – tā rakstījis Ziedonis. Tas nu ir fonda Viegli moto.  No 1976. līdz 1997.gadam Imants Ziedonis ar domubiedriem, kuru vidū bija tautā mīlēti mākslinieki, zinātnieki, arī studenti, apbraukāja Latviju, izkopa aizaugušās birzis, uzkalniņus, ezermalas. Atbrīvoja no drazām un pinekļiem Latvijas dižkokus. Uzstādīja piemiņas zīmes. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu