Viņš saviļņo • IR.lv

Viņš saviļņo

3
Foto — Tomass Sola
Anda Burve-Rozīte

Mūziķis Ainars Mielavs (50) sācis strādāt Radio101, sestdienās viņš vada autorprogrammu AM frekvence

Nav nekā nepatīkamāka, kā būt publiskai personai. Tā nodomāju pēc sarunas ar jauno Radio101 dīdžeju Ainaru Mielavu. Saruna sestdienas pēcpusdienā, kad viņš pabeidzis savu autorpro-grammu radio, atgādina pastaigu pa šauru purva taciņu, kur katrs nākamais solis var nozīmēt piesmeltus zābakus. 

Jaunajā radioraidījumā AM frekvence Mielavs atskaņo ne tikai paša izvēlētu labu mūziku, bet arī runā par jautājumiem, kas mūziķim šķiet svarīgi un sasāpējuši. Šo raidījuma daļu viņš nodēvējis Pilnā sirds. 

«Iesim te,» pēc divu stundu garā darba cēliena, uzmetis plecā mazu ādas somiņu un aizvēris Radio101 durvis, Mielavs man saka. Tumšas, zaļpelēkas acis, mazliet iesirmi deniņi. Pavasarīgs vējiņš plivina Mielava matus, viņam ir viegla, vingra gaita. Tas liek atcerēties 90.gadu sākumu, kad mūziķis ar grupu Jauns mēness guva galvu reibinošus panākumus. Mielava ēterisko, vienlaikus vīrišķīgo tēlu daudzi mīlēja, tāpat kā viņa liriskās dziesmas ar neparastajiem vārdiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu