Labi ir abi — Šuplers un Znaroks • IR.lv

Labi ir abi — Šuplers un Znaroks

6
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anda Burve-Rozīte

Rīgas Dinamo spēlētājs Lauris Dārziņš negrasās ķīvēties ar tiem, kuriem viņa komanda netīk, un atzīst, ka spēlēt šajā komandā viņam ļoti patīk

Pirms nedēļas 3.martā hokejists Lauris Dārziņš bija tas, kurš izšķirošā spēlē starp Rīgas Dinamo un Maskavas Dynamo iesita vārtus, kas mūsējiem pavēra iespēju cīnīties par Gagarina kausu. Pēc veiksmīgās spēles rīdzinieku komandu pārņēma īsts eiforijas vilnis. «Tādu momentu dēļ mēs spēlējam,» saka tās dienas varonis Lauris Dārziņš. Treneris Juliuss Šuplers spēlētājiem dāvāja brīvu sestdienu. Nekādu treniņu un mediju! Dārziņš saulaino marta brīvdienu pavadīja kopā ar sievu Leldi un gadu veco dēlu Henriju.

Jau svētdienas rītā Rīgas Dinamo hokejisti pilnā sastāvā atkal bija pulcējušies uz treniņu ledus hallē Piņķos. Satiekamies pusdienlaikā, bet Lauris Dārziņš atsakās no ēdiena un pat tases kafijas vai tējas. «Negribas.» Pēc treniņa viņš ģērbtuvēs padzēries ūdeni. 

Lai arī sezona bijusi smaga un svarīgākās spēles vēl priekšā gan Dinamo, gan Latvijas izlasei, kuras sastāvā Lauris Dārziņš iekļauts, viņš izskatās možs. Sniegbaltā krekliņā un džinsos, vingru gaitu. Pirms sarunas halles kafejnīcā uz galda neuzkrītoši noliek savu iPhone – ja nu kāds svarīgs zvans, un pats uzsāk sarunu, lietojot uzrunu «tu». Tā esot vienkāršāk, ko tur jūsot. Lauris Dārziņš ir tik līdzsvarots, mierīgs, un arī laukumā tiek uzskatīts par vienu no inteliģentākajiem spelētājiem, kurš nekad neiziet no rāmjiem. Šosezon Laura Dārziņa sniegums Kontinentālajā Hokeja līgā bija tik labs, ka viņš (un vēl tikai Sandis Ozoliņš no Rīgas Dinamo) tika izvēlēti līgas Zvaigžņu spēlei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu