Eiropas dīvainais pārītis • IR.lv

Eiropas dīvainais pārītis

6
Francijas prezidents Nikolā Sarkozī un Vācijas kanclere Angela Merkele 2008.gada novembrī pēc divpusējām sarunām dodas vakariņās uz Sarkozī sievas Karlas Bruni–Sarkozī apartamentiem Parīzē. Foto — Reuters/Scanpix

Angelas Merkeles un Nikolā Sarkozī domstarpības ir ne tikai divu politiķu attiecību drāma – tās daudz ko pasaka par Vācijas un Francijas «laulību», kas var beigties ar šķiršanos 

Privāti viņa zobojas par viņa asajiem žestiem, grimasēm un gaitu. Viņš savukārt ironizē par viņas atturīgumu un mātišķo piesardzību. Viņa salīdzinājusi viņu ar Misteru Bīnu un franču komiķi Luiju de Finesu. Viņš reizēm viņu privāti sauc par La Boche jeb friceni, bet tiekoties vienmēr silti apskauj un franču manierē nobučo uz abiem vaigiem, labi zinot, ka viņa šādu sasveicināšanos nevar ciest. 

Kamēr Eiropas Savienība cīnās ar atsevišķu dalībvalstu maksātnespēju, deficītiem un burbuļiem, tam visam pa vidu ir intīmāka drāma – Angelas Merkeles un Nikolā Sarkozī sarežģītās attiecības. Abi ne reizi vien dažādos pasākumos ir pozējuši kopā, demonstrējot laimīgu partnerību. Abi ir lielākā cerība Eiropas vienotības sapnim. Tajā pašā laikā viņi viens otram nepatīk. It nemaz. 

Ģimenes problēmas 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu