Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Vairāk nekā 1500 cilvēku piedalījušies Ziemassvētku vecīšu skrējienā Sidnejā, vācot naudu dažādām bērnu labdarības iestādēm. Līdzīgs Santa Fun Run jau trešo gadu notiks arī Rīgā — nākamsvētdien, 12.decembrī, tas startēs Doma laukumā. To organizē starptautiskais Rotari klubs. Foto — AFP/LETA

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Svētdien eirozonas finanšu ministru ārkārtas sarunās Briselē apstiprināta 85 miljardus eiro vērtā palīdzības programma Īrijai. Aizdevums paredzēts Īrijas ekonomikas glābšanai no sabrukuma. Vidējā procentlikme šim aizdevumam būs 5,8 procenti gadā. Īrija pagājušonedēļ nāca klajā ar 15 miljardu eiro vērtu taupības plānu, kas paredz algu samazināšanu sabiedriskajā sektorā strādājošajiem, pensiju un sociālo pabalstu apcirpšanu, kā arī pievienotās vērtības nodokļa paaugstināšanu no pašreizējā 21% līdz 23%.

Pēc svētdien notikušā referenduma, kurā Šveices vēlētāji atbalstīja notiesāto ārvalstnieku automātisku izraidīšanu, Eiropas Savienība pirmdien aicinājusi Šveici ievērot tās starptautiskās saistības. Par ieceri izraidīt ārvalstniekus, kuri atzīti par vainīgiem slepkavībā, izvarošanā, narkotiku vai cilvēku kontrabandā un citos smagos noziegumos, svētdien savu balsi referendumā atdeva 52,9% vēlētāju, bet 47,1% bija pret. Šobrīd Šveicē ārvalstnieku skaits sasniedzis 20% no iedzīvotāju kopskaita un ir viens no lielākajiem visā Eiropā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu