Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Finanšu ministrija svētdien publiskoja 2011.gada valsts kopbudžeta konsolidācijas pasākumu sarakstu. Kopējā nākamā gada budžeta konsolidācijas summa ir 290,67 miljoni latu, no kuriem 89 miljonus iecerēts iegūt uz samazinājumu rēķina ministrijās un pašvaldībās, 157 miljonus uz ieņēmumu rēķina, bet 45 miljonus no izmaiņām fondēto pensiju shēmā. Izdevumu samazinājums ministrijām un tiesu instancēm paredzēts par 79 miljoniem latu. Lielākie samazinājumi ir Satiksmes ministrijai, Labklājības ministrijai un Veselības ministrijai. Pašvaldībām būs jāsamazina tēriņi par 9,8 miljoniem latu. Fiskālie efekti aprēķināti, ja budžeta likums tiek izsludināts 28.decembrī.

Bērnu slimnīcas būvdarbu korupcijas lietā Ģenerālprokuratūra pabeigusi uzrādīt apsūdzības visiem aizdomās turētajiem, ieskaitot bijušos slimnīcas valdes locekļus Arni Kramzaku un Aivaru Lisenko, kas bija arī Tautas partijas biedrs un ziedotājs. Apsūdzēti arī būvuzraugs Raitis Muižnieks un uzņēmuma Rīgas firma Pamats lielākais īpašnieks Aleksandrs Kreicers. Summa, ko grupa šajos konkursos gribēja izkrāpt no slimnīcas, ir apmēram 101 tūkstotis latu, bet reāli iegūtā – ap 73 tūkstošiem latu. Izmeklētāju atklātais apstiprina to, kas klusām runāts par daudziem valsts konkursiem – uzpūstas tāmes, aizmuguriskas vienošanās un godīgu konkursa komisijas locekļu maldināšana, naudas atmazgāšana caur sarežģītu firmu tīklu. Apstiprinājušās ar aizdomas, ka izkrāpta ne tikai valsts, bet arī ziedotāju nauda.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu