Sarežģītais zvirbulēns • IR.lv

Sarežģītais zvirbulēns

3
Lauris Nagliņš, F64
Ieva Puķe

Remantadīna izgudrotājs Jānis Polis ir palīdzējis tūkstošiem cilvēku. Viņa paša veselības problēmas šobrīd nevar atrisināt neviens

Viņš ir it kā salikts no divām daļām. Žirgtas, sarunā ieinteresētas acis zem puiciski paspūruša sirmo matu ērkuļa un… baltām saitēm līdz ceļgalam notītas, slimnīcas halāta piesegtas kājas, piepampušas kā bluķi. Tā vien šķiet, ka antibiotiku un glikozes šķīdumi, kuru rezervuāri manas viesošanās laikā pie Jāņa Poļa rokas pieslēgtajā sistēmas statīvā tiek mainīti līdzīgi patronu lentām, izskrien caur viņa ķermeni, nekur neaizķerdamies.

Viņš ignorē caur apsējiem uz grīdas krājošos limfas šķidruma peļķi, un lūdz padot divas grāmatas. «Tai vajadzētu būt katra inteliģenta cilvēka ģimenē,» – uz vienvietīgās palātās galda blakus radioaparātam, vairākām ūdens pudelēm un mazam Jēzus Kristus attēlam vispirms tiek nolikta nesen izdotā Marinas Kosteņeckas sarakste ar Gulagā ieslodzīto tēvu. «Šo man Stradiņjānis nupat uzdāvināja, tur ir iekšā liels raksts par mani,» virs Kosteņeckas grāmatas gulstas P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja 2010.gada rakstu krājums.

Lasu: «Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācija Ženēvā 2008.gada nogalē Latvijas Organiskās sintēzes institūtam (OSI) piešķīrusi inovatīva uzņēmuma balvu, bet tā kādreizējam darbiniekam Jānim Polim par pretvīrusu preparāta remantadīna radīšanu un ieviešanu – izcila izgudrotāja zelta medaļu.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu