Arsenāla izlase • IR.lv

Arsenāla izlase

5
Sonora Broka, foruma Arsenāls direktore

Šogad kinofestivālā vairāk nekā 70 filmu. Kinozinātāji izvēlas piecas interesantākās

Sonora Broka, foruma Arsenāls direktore:
Akla cūka grib lidot.
Daudzsološā režisora Edvina pilnmetrāžas debija, kas apvieno īsas ainas no t.s. aklo cūku (Indonēzijā dzīvojošie ķīnieši) vienmuļās ikdienas. Ko vērta ir kaut vai viegli šķebinošā un suģestējošā epizode, kurā akls zobārsts, dziedot I Just Called to Say I Love You, izmeklē pacienta zobus.

Oktobris. Filma mielos fotogrāfu un scenogrāfu acis, kad filmas varonis Klements veic ikrīta rituālu – ēd olumaizi – vai reizēs, kad tiek rādīta reliģiska procesija ar tūkstošiem sieviešu melnās mežģīnēs un svecēm rokās. Oktobris ir kā seriāla un detektīvfilmas apvienojums – Klements meklē māti zīdainim, kas nejauši nonācis viņa mājā.

Dīvains gadījums ar Andželiku. Labi atceros, kādas skumjas pārņēma pēc Manuela de Oliveiras Cristóvão Colombo – O Enigma (2007) noskatīšanās. Garlaicīga un samocīta. Tāpēc ar prieku esmu sagaidījusi šo, kurā režisors atgriezies aristokrātiski atturīgs un izsmalcināti estētisks. Filma sapuvušās Eiropas kultūras cienītājiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu