Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

1

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Krievijas Aizsardzības ministrija nolēmusi izsludināt atklātu tenderu helikopteru bāzes kuģa iegādei, līdz ar to atsakoties no idejas par Francijas karakuģa Mistral ražotājiem kā vienīgajiem piegādātājiem. Krievijai mēnešiem ilgi bijušas sarunas ar Franciju par karakuģa iegādi, un, ja tas tiktu nopirkts, tā būtu pirmā reize, kad kāda NATO valsts Krievijai pārdod smago bruņojumu. Tomēr sarunas iestrēgušas debatēs par šā kuģa būvēšanas tehnoloģijas nodošanu. Tajā pašā laikā iespējamais darījums raisījis bažas Krievijas kaimiņos – Gruzijā un Baltijā. Arī vairāki ASV likumdevēji nosodījuši Franciju, ka tā ir gatava pārdot bruņojumu bijušajai aukstā kara ienaidniecei.

Zviedrijas valdība krasi palie­li­nājusi valsts ekonomiskās iz­aug­smes prognozi šim un nā­ka­ma­jam gadam, to gal­venokārt skaidrojot ar veik­smī­gajiem izaug­smes rezultā­tiem gada pirmajos sešos mēnešos. Zviedrijas iekšzemes kop­produkts varētu palielināties par 4,5%, nevis par iepriekš lēs­tajiem 3,3%. Bet 2011.gadā Zviedrijas IKP varētu pieaugt par 4%, nevis par iepriekš prognozētajiem 3,8%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu