Ceļu būves neceļi • IR.lv

Ceļu būves neceļi

4
Sanita Jemberga

Kamēr nepieprasīs vienu ceļu noārdīt un uzbūvēt kā pienākas, nekas nemainīsies, – tā par krāpšanos ceļu būvē saka firma, kas beidzot nolēmusi ķerties vērsim pie ragiem

Ik gadu dzirdam, ka Latvijas autoceļi ir slikti, jo mums ir maz naudas, bargas ziemas, slikti inženieri. Taču viena no ceļu būves firmām nolēmusi pierādīt to, par ko baumas klīst jau sen, – ceļi ir tik slikti tāpēc, ka negodīgi būvnieki izmanto zemākas kvalitātes materiālus, nekā prasīti un apmaksāti ceļu būves konkursos.

Jāpieliek punkts krāpšanai
Uzņēmums Šlokenbeka vērsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu ierosināt kriminālprocesu par firmas A.C.B. darbu Rīgas apvedceļa Salaspils-Babīte posma remontā, kas tika pabeigts pērnruden. Lai nevarētu vienkārši «atrakstīties», firma spērusi ārkārtas soli un bez Latvijas valsts ceļu ziņas izurbusi paraugus, kuru rezultāti apliecina: asfalta izlīdzinošajā kārtā nav atrodams materiāls, kuram tur vajadzētu būt un kas bija lielākais tāmes izmaksu postenis (skat. zīmējumu).

«Tā kā mūsu rīcībā ir informācija, ka līdzīga rīcība ir notikusi arī uz citiem autoceļiem, tam vienreiz ir jāpieliek punkts. Šāda darbība nodara lielus zaudējumus ne tikai valstij, bet arī pretendentiem, kas valsts konkursos vēlas uzvarēt godīgā ceļā,» saka Šlokenbekas valdes priekšsēdētājs Māris Paiders.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu