Jānis Amoliņš, čempions ārmreslingā • IR.lv

Jānis Amoliņš, čempions ārmreslingā

1
Jānis ir pasaules čempions ārmreslingā — viņam ir spēcīgākā labā roka pasaulē. Jānis ir arī fizioterapeits Veselības centrā 4. «Mani klienti ir sēdošo darbu darītāji». Foto — Andrejs Strokins, F64
Ieva Alberte

Pirms sarokošanās ar Jāni ievelku elpu. Lieki, jo nav nekāda Avatara ķepa

Pasaules čempionātā ārmreslingā jeb roku cīņā Jānis ieguva 1.vietu svara kategorijā līdz 75 kg cīņā ar labo roku un 3.vietu – ar kreiso roku.

Kad Jānim bija 15, svaru zālē Salaspilī pamanīja, kā puiši laužas. Lai arī viņi izskatījās pēc augsta līmeņa sportistiem, Jānis izlēma pacīnīties. «Lielāko daļu no viņiem nolauzu! Ja jau tā padevās – jāpievēršas nopietnāk.»

Kopš 1999.gada startējis Eiropas un pasaules čempinātos, tomēr sevi dēvē par amatieri ar profesionālu attieksmi, jo «naudu ar laušanos nepelnu». Latvijā ārmreslingu uzskata par kaut ko tikpat jokainu kā saunas čempionāts. Ir valstis, kur tas attīstīts, – Zviedrijā, Ukrainā. Kad turks pasaulē ieguva 2.vietu, valsts viņam piešķīrusi naudas balvu, kas, pārrēķināta latos, būtu ap 30 000.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu