Tas bija feini • IR.lv

Tas bija feini

3
Mārtiņš Zilgalvis, F64
Ieva Alberte

«Meteorīta» zemes īpašnieks Harijs Krastiņš izlēmis bedri neaizbērt un ļāvis uzstādīt informatīvo stendu. Haris ar prieku atceras to dienu notikumus, savukārt viņa dēli cīnās par solītajām kompensācijām

Izkāpis no sarkana auto, milzu vīrs zilā kombinezonā sniedz roku: «Haris no Sēļiem. Mani iesaukuši arī par Sēļu Hari.» Haris ir Harijs Krastiņš, kuram pieder zeme Mazsalacas novada Sēļos. Tur rudenī «nokrita» meteorīts. Pērn teica, ka ap Jāņiem bedri bērs ciet. Nekā.

«Izlēmu neaizbērt,» īsi nosaka Haris un aicina sēsties mašīnā, lai dotos pāri laukam uz bedri. Izlēmis esot nesen. Ieminos, ka tad jau Tele2 būs labi samaksājusi. Nē, maksāts neesot. Saku, lai beidz mānīties – neizklausās ticami. Kam lauksaimniekam vajag bedri, ja tajā pat ūdens lāgā nav ? «Nu, nesamaksāja man! Vo!» kungs rāda pigu. «Ā, nēē. Meloju. Atbrauca nesen pie manis čaļi un atveda viskiju. Ne jau no lētā gala. Esot baigi labais. Nu nez, nez – man šķita, ka drusku pēc petrolejas ož. Viņi bija kādi astoņi: no Teles, no racējiem.»

Ar manu palīdzību atpazītam vienu no viesiem: čirkainais ar brillēm – Jānis Spoģis, Tele2 mārketinga vadītājs. «Baigi feini puiši. Baigi. Visu vakaru tik forši nomuldējām, ka teicu – lai tā bedre stāv. Man jau netraucē, lai taču cilvēki nāk un skatās.» Puiši esot piedāvājuši arī Tele2 pieslēgumu, bet Haris atteicies – apkārtnē LMT torņu esot vairāk.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu