Pasaka par Dienu • IR.lv

Pasaka par Dienu

6
Polijas prezidents Andžejs Duda. Foto: Reuters/LETA
Sanita Jemberga

Beigu cēliens pasakai par angļu investoriem Roulendiem, kas nopirkuši vadošo Latvijas laikrakstu, bija īss. Pirmdienas, 12.jūlija, pēcpusdienā pa uzņēmuma durvīm iesoļoja delegācija un caur atvērtā plānojuma zāli, izbrīnītu acu pavadīti, devās uz administrācijas telpām

Delegācijā bija tagadējais laikraksta Diena galvenais redaktors Sergejs Ancupovs, viņa vietnieks Dzintars Zaļūksnis un interneta portāla redaktore Gunita Ogriņa, kā arī jaunais koncerna valdes priekšsēdis Uldis Salmiņš. Pārņemšanas komanda bija gatavojusies: līdzi bija sava juriste (ar ilggadējo uzņēmuma juristi līgums nekavējoties tika pārtraukts) un IT speciālisti.  

Viņus sagaidīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Zigmārs Meija, kurš tobrīd vēl nezināja, ka jau ir atcelts no amata un attiecīgi ieraksti jau izdarīti Uzņēmumu reģistra (UR) datu bāzē. «Tu esi normāls džeks, neņem ļaunā. Tas nav saistīts ar uzņēmuma rezultātiem,» Meijam sacīja jaunais padomes priekšsēdētājs Jānis Ogsts.

Pats Ogsts šajā amatā bija nokļuvis trīs dienas iepriekš, kad it kā pēc brauciena uz Londonu pie koncerna īpašniekiem Roulendiem negaidīti atkāpās Aleksandrs Tralmaks, kādreizējais Dienas direktors, kas pirms gada pārliecināja zviedru mediju grupu Bonnier, ka vēlme pirkt smagā finanšu stāvoklī nonākušo laikrakstu balstās biznesa interesēs un nepolitiskas izcelsmes naudā, nevis aiz tās stāv vietējie oligarhi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu