Par nelietību un greizsirdību • IR.lv

Par nelietību un greizsirdību

5
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Žurnālists Jānis Domburs pārdomā, vai mainīt arodu. Vasarā viņš veidos dokumentālo filmu par mežonīgo kapitālismu Latvijā

Tāpat kā ik gadu ir Jāņi un Pēteri, par tradicionālu rituālu kļuvuši arī Dombura konflikti ar Latvijas televīziju. Šis gads nav izņēmums. Jānis Domburs ir vienīgā LTV publiskā persona, kas iebildusi pret sabiedriskās televīzijas vadības lēmumu pirms Saeimas vēlēšanām nerīkot atsevišķu politisko diskusiju ciklu, tā vietā solot par vēlēšanām runāt visos pārējos informatīvajos raidījumos. Notikumi ap LTV ir iemesls, lai uz šīs nedēļas biznesa pusdienām aicinātu Jāni Domburu.

Tiekamies Vecrīgas kafejnīcā Paldies Dievam, piektdiena ir klāt!, un Jāņa zinošie ieteikumi liecina, ka viņš šo vietu ir iecienījis. Pasūtam gaspačo zupu, Jānis – vēl arī zivi un tēju, bet es ļaujos piedāvājumam nogaršot gurķu ūdeni (ūdenī iemestas svaiga gurķa ripiņas).

«Tiem, kas izveidojuši pašreizējo LTV priekšvēlēšanu raidījumu koncepciju, iesaku pieteikties Ginesa rekordu grāmatā,» Jānis runā sarkastisku un tiešu valodu. Viņš lēš, ka LTV būtu labas izredzes kļūt par vienīgo parlamentāras valsts sabiedrisko televīziju, kas starppartiju debates ietilpina 26 minūtēs, kas ir garākais LTV plānotais raidījums. «Neticu, ka kaut ko tādu [citur] var atrast.» Piemēram, Lielbritānijā trīs kandidāti debatēja pusotras stundas vairākos raidījumos. Ņemot vērā aktuālo tematu loku un partiju skaitu, Jānis spriež, ka pusotras stundas Latvijā būtu minimums.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu