Vienotības cena • IR.lv

Vienotības cena

8
Aivars Ozoliņš

TB un VL! «uzmešanu» Vienotībai visniknāk pārmet «labās Latvijas» apkalpotāji

Vienotības lēmums pārtraukt sarunas par sadarbību vēlēšanās ar TB /LNNK un Visu Latvijai! un atteikties no «kvotas» bezpartejiskiem cilvēkiem vēlēšanu sarakstā ir dubulti laba ziņa vēlētājiem. Situācijā, kad bija jāizvēlas starp taktisku izdevīgumu un ilgtermiņa mērķiem, Vienotība nolēmusi pacelt augstāk politisko standartu latiņu, nevis nolaisties līdz konjunktūras prasībām. 

Abi lēmumi atbilst Vienotības līderu pasludinātajam mērķim pēc vēlēšanām pārveidot apvienību par politisku partiju. Tie ir nopietns signāls, ka apvienība nav iecerēta kā īslaicīgs projekts vienām vēlēšanām. 

Atteikšanās no ilgi cilātās idejas ņemt sarakstā pie partijām nepiederošus cilvēkus liecina par ilgtermiņa mērķiem. Būtu it kā izdevīgi savākt zem apvienības izkārtnes sabiedrībā pazīstamus un cienījamus cilvēkus, kuru nevēlēšanos iesaistīties partijās daudzi vēlētāji diemžēl saprastu un atbalstītu, kad jau sabiedrības uzticēšanās Saeimai un partijām ir tuvu nekādai. Tas īstermiņā būtu populārāk, nekā būvēt partiju, taču būtu pretrunā ar Latvijas politisko sistēmu. Tas, ka dažas savulaik ietekmīgas partijas ir politisko šeptmaņu privāto vajadzību apmierināšanas rīks, nenozīmē, ka jāatsakās no parlamentārās demokrātijas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu