Tabors dodas ceļā • IR.lv

Tabors dodas ceļā

3
Ieva Puķe

Tūdaļ pēc iestudējuma Kāzas. Stāsts par negaidītu mīlestību pirmizrādes Latvijas leļļu teātrī dramaturģe Krista Burāne un režisors Mārtiņš Eihe jeb radošā apvienība Nomadi šonedēļ rīko starptautisku bērnu un jauniešu teātra festivālu. Viņi grib nojaukt robežas starp tradicionālajām mākslas nozarēm

Viņi iekārtojas ar raibu afrikāņu audumu pārsegtā zvilnī, kam abās pusēs ir milzīgi grāmatu plaukti, es – uz paklāja. Kaut pirms šīs sarunas neesam bijuši pazīstami, acumirklī pārejam uz «tu». Ar Mārtiņu Eihi un Kristu Burāni komunicēt ir viegli. Domas uzvedas tikpat brīvi kā viņu nepilnu gadu vecā meita Mare, kas nav atdota auklei, bet ierasti ceļo no viena vecāka rokām otrās. 

«Mums ir tik skrejošs ritms, ka visur viņu vazājam līdz. Viņa ir visās mūsu izrādēs, pat kad vēl nebija nākusi pasaulē,» nosaka Krista. Ir pilnīgi skaidrs, ka tā – viens otru šad tad pārtraucot, šad tad papildinot – Mārtiņš un Krista stundām ilgi var sarunāties arī bez trešā pieaugušā klātbūtnes. 

Viņi abi ir satikušies jau kā personības, kuras šo to zina no dzīves. Mārtiņš izmēģinājis visu ko, pat strādājis tēva vadītajā Ogres komercbankā un tikai 24 gadu vecumā sācis mācīties aktiermākslu un režiju Kultūras akadēmijā. Šis ceļš viņu aizvedis līdz Valmieras, pēc tam – Liepājas teātra štata režisora un mākslinieciskā vadītāja amatam. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu