"Latvenergo" iezvanīs tirdzniecības sesijas atklāšanas zvanu "Nasdaq" biržā Ņujorkā • IR.lv

“Latvenergo” iezvanīs tirdzniecības sesijas atklāšanas zvanu “Nasdaq” biržā Ņujorkā

AS “mogo” Obligācijas tiks Kotētas Nasdaq Baltijas Tirgū
"Nasdaq" biržas ēka Manhetenā Ņujorkā. Foto: Reuters/LETA

Pasākums notiks Taimskvērā, kur uz “Nasdaq” ēkas tiks demonstrēts Latviju un “Latvenergo” reprezentējošs video

AS “Latvenergo” pirmdien iezvanīs tirdzniecības sesijas atklāšanas zvanu “Nasdaq” biržā Ņujorkā, aģentūru LETA informēja “Latvenergo” pārstāvji.

Pasākums notiks Taimskvērā, kur uz “Nasdaq” ēkas tiks demonstrēts Latviju un “Latvenergo” reprezentējošs video. Video tiks demonstrēts stundu, sākot aptuveni no plkst.15.30 pēc Latvijas laika. Pasākuma tiešraide būs skatāma sociālās vietnes “Facebook” biržas “Nasdaq” un “Latvenergo” profilos, kā arī uzņēmuma “Latvenergo” mājaslapā, aģentūrā LETA un portālā “Tvnet”.

Tirdzniecības sesijas iezvanīšanā piedalīsies AS “Latvenergo”, kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas, ANO un Latvijas vēstniecības pārstāvji. Koncernu pārstāvēs “Latvenergo” valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs un “Latvenergo” finanšu direktors Guntars Baļčūns.

“Latvenergo” ir pirmais uzņēmums Baltijā, kas saņēmis “Nasdaq” biržas “Labāko investoru attiecību balvu” starp obligāciju emitentiem. Līdz ar balvu šā gada sākumā tika saņemts uzaicinājums koncerna pārstāvjiem 14.augustā svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas atklāšanas zvanu “Nasdaq MarketSite” studijā Ņujorkas Taimskvērā. Šādu uzaicinājumu birža izsaka tiem uzņēmumiem, kuri ir īpaši izcēlušies ar savas darbības panākumiem.

AS “Latvenergo” obligāciju emisiju sāka 2012.gada nogalē. Kopš tā laika uzņēmumā ir mērķtiecīgi veiktas pārmaiņas, lai nodrošinātu caurskatāmību un labu korporatīvo pārvaldību. Kopš 2013.gada “Latvenergo” publicē ik ceturkšņa finanšu pārskatus, sagatavo korporatīvās pārvaldības ziņojumus atbilstoši AS “Nasdaq Riga” korporatīvās pārvaldības principiem, kā arī divus gadus organizē virtuālās konferences, tādējādi sniedzot iespēju jebkuram interesentam uzdod jautājumus tiešsaistē.

AS “Latvenergo” šogad pirmajos trijos mēnešos strādāja ar 265,8 miljonu eiro konsolidēto apgrozījumu, kas ir par 0,9% vairāk nekā attiecīgajā laikā pērn, savukārt koncerna peļņa pieauga par 42,7%, sasniedzot 55,1 miljonu eiro, liecina uzņēmuma publiskotais finanšu pārskats.

“Latvenergo” koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, gāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu nomu.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu