Āboltiņa pieļauj iespēju nolikt deputātes mandātu pirms Saeimas darbības beigām • IR.lv

Āboltiņa pieļauj iespēju nolikt deputātes mandātu pirms Saeimas darbības beigām

18
NULL
Solvita Āboltiņa. Foto: Zane Bitere, LETA

Viņas atgriešanās diplomātiskajā dienestā esot atkarīga no dienesta interesēm

Partijas “Vienotība” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pieļauj iespēju nolikt deputātes mandātu pirms 12.Saeimas darbības beigām, lai atgrieztos diplomātiskajā dienestā. To viņa trešdien apliecināja žurnālistiem, ziņo LETA.

Vaicāta par iespēju nolikt deputātes mandātu pirms parlamenta darbības noslēguma, Āboltiņa atbildēja, ka, visticamāk, tas notiks vēl pirms pašreizējā sasaukuma beigām. Politiķe arī norādīja, ka viņas atgriešanās diplomātiskajā dienestā ir atkarīga no tā interesēm.

12.Saeimas pilnvarām saskaņā ar Satversmi jānoslēdzas 2018.gada novembra sākumā.

Āboltiņa sacīja, ka vēlreiz var apstiprināt, ka nekandidēs uz partijas valdes priekšsēdētāja amatu vai valdi, kā arī nepiedalīsies nākamgad gaidāmajās 13.Saeimas vēlēšanās, jo ir nolēmusi atstāt politiku.

Saeimas frakcijas priekšsēdētāja arī pauda, ka partijā ir cilvēki, kas var vadīt politisko spēku, taču viņa atturējās nosaukt, kuru kandidātu uzskata par labu pretendentu.

Kā ziņots, partijai 19.augustā notiks kongress, kurā vēlēs jauno valdes priekšsēdētāju. Pašreizējais partijas vadītājs Andris Piebalgs paziņojis, ka uz šo amatu nekandidēs.

 

Komentāri (18)

skaidrais 09.08.2017. 19.52

Domāju, ka tā gan nevajag darīt. Kaut vai Nacionālās drošības komisijas dēļ.

+8
-3
Atbildēt

0

dzeris49 10.08.2017. 08.30

Āboltiņai piemīt milzīgi daudz pozitīvu īpašību, kas nepieciešamas politiķim, pie kurām jāpieskaita arī milzīga varaskāre, politiķis, kuram tā nepiemīt, nav politiķis, bet, ZZS partijas zombijs.

Diemžēl, Āb. piemīt arī dažas negatīvās īpašības, kas stipri neitralizē pozitīvās, no kurām galvenā ir neadekvāts pašnovērtējums un nevēlēšanās atzīt pašas kļūdas, un arī viņas pārliecība, ka politikā visu var panākt ar intrigu palīdzību.

Un summā Āboltiņas darbības rezultāti ir tādi, kādi ir, manuprāt, vairāk negatīovi, nekā pozitīvi gan pašai Āb., gan partijai, gan valstij kopumā.

No otras puses, nav nekāda garantija, ka arī bez Āboltiņas rezultāts nebūtu līdzīgs, bez pārējo “biedru” un, protams, ienaidnieku palīdzības viens cilvēks ro izdarīt nevarētu, bet, tā ka Āboltiņa neapšaubāmi bija partijas līdere un viņas ietekme bija milzīga, tad arī atbildība par V lejupslīdi jāprasa viņai.

Jebkurā gadījumā, gribētos viņai novēlēt veiksmi turpmākā darbā, jo neizmantot Āb. potenciālu valsts labā būtu ļoti nepareizi, un potenciāls viņai neapšaubāmi ir.

+6
-4
Atbildēt

0

Skumjais Bruņinieks 09.08.2017. 21.57

Āboltiņas atbalstam

Veltījums visiem stiprajiem Latvijas cilvēkiem

Ziedo svece sevi – izdegot,

Visiem, kas ir apkārt – gaismu dāvinot.

Vai spējam dažreiz mēs par svecēm būt,

Kas vēlas gaismu atdot, nevis gūt?

Nē! Retais ļausies sevi dedzināt,

Lai citi spētu GAISMĀ ceļu izzināt.

Ir Liktens sveces mūžu lēmis JUMS.

Dot gaismu citiem – tāds jums uzdevums

(Dace Lebeda)

Novērtē šo rakstu:

Kā spēsim mēs bez Tavas gaismas turpmāk dzīvot?

Tu tumsā atstāj mūs, mums ceļu neizzināt vairs.

Ko turpmāk aplaimosi Tu ar savu gaismu,

Kam tagad ziedosies un sadegsi, kā svece..?

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu