Jūrmalas dome ņem vērā VARAM iebildumus un pārvēl komiteju sastāvus • IR.lv

Jūrmalas dome ņem vērā VARAM iebildumus un pārvēl komiteju sastāvus

31
Jūrmalas domes vadītāji Gatis Truksnis (no kreisās) un Rita Sproģe.

Truksnis nepiekrīt Gerhardam, bet dome nevar atļauties tērēt laiku diskusijām

Piektdien Jūrmalas dome ārkārtas sēdē pārvēlējusi pastāvīgās deputātu komitejas, visās no tām ievēlot arī opozīcijas deputātus. Tādējādi ņemti vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iebildumi, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domē.

Iepriekš domes koalīcija bija izslēgusi opozīcijas deputātus no dalības Attīstības un vides jautājumu komitejā, Izglītības un kultūras jautājumu komitejā, kā arī Transporta un mājokļu jautājumu komitejā, pret ko iebilda VARAM. Piektdien ārkārtas sēdē katrā no šīm komitejām tika iekļauti arī opozīcijas deputāti.

Jūrmalas pilsētas domē ir astoņas pastāvīgās komitejas. 

Sēdē Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis skaidroja, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (NA) rīkojuma rezultātā pastāvīgās deputātu komitejas nav tiesīgas pildīt likumā noteiktās funkcijas un pienākumus, un tas būtiski apdraud pārvaldes un pašvaldības darba intereses. Viņaprāt, Jūrmalas domes iepriekš pieņemtais lēmums par komiteju sastāvu bija politiski korekts un proporcionāls no katras partijas ievēlētajam deputātu skaitam.

“Kategoriski nepiekrītu apgalvojumam, ka Jūrmalas domes iepriekšējā lēmumā par pastāvīgajām deputātu komitejām nebūtu ievērota proporcionalitāte un ka Jūrmalā būtu problēmas ar demokrātijas principu ievērošanu, tomēr nevaram atļauties tērēt laiku diskusijām, domei ir jāstrādā, jāpilda tās funkcijas, kas noteiktas likumā, un ko esam solījuši saviem vēlētājiem,” skaidroja Truksnis.

Viņš uzsvēra, ka dome sekos līdzi, kāds būs ģenerālprokurora atzinums sakarā ar situāciju Salaspils novada domē, kuras lēmums par pastāvīgo komiteju sastāvu arī ir apturēts, bet domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (V) par to ir vērsies Ģenerālprokuratūrā.

Kā ziņots, ceturtdien Gerhards apturēja Jūrmalas domes lēmumu par pastāvīgo komiteju sastāvu. Iepriekš Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) bija lūgusi Jūrmalas pašvaldību pārskatīt domes pastāvīgo komiteju sastāvu, tomēr dome pauda, ka komiteju ievēlēšana notika atbilstoši normatīvajiem aktiem.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu