Valsts kancelejas direktors: valsts pārvaldei jāiet uz "nulles birokrātijas" principu • IR.lv

Valsts kancelejas direktors: valsts pārvaldei jāiet uz “nulles birokrātijas” principu

5
Jānis Citskovskis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Valsts pārvaldes reformas mērķis ir nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus un nemanāmu birokrātiju

Valsts pārvaldes reformas plāna mērķis ir nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus iedzīvotājiem un nemanāmu birokrātiju, trešdien skaidroja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Valsts kancelejas izstrādātais valsts pārvaldes reformu plāns paredz nodrošināt kvalitatīvākus pakalpojumus iedzīvotājiem un virzīties uz “nulles birokrātijas” principa ieviešanu, kas paredz nodrošināt nemanāmu birokrātiju, elektroniskos pakalpojumus, attiekšanos no nevajadzīgiem dokumentiem utt.

Lai iedzīvinātu “nulles birokrātijas” principu, iecerēts atjaunot vietni ” mazaksslogs.gov.lv”, kas kalpos kā platforma, kurā sabiedrība un valsts iestādes varēs piedāvāt risinājumus birokrātiskā sloga mazināšanai.

“Ar reformu plānots pārkārtot valsts pārvaldi, lai tā kļūtu ērtāka un efektīvāka. Jāsaprot, ka reforma nav Valsts kancelejas pašmērķis, bet gan vēlme panākt pievienoto vērtību valsts pārvaldei un iedzīvotājiem,” uzsvēra Citskovskis.

Valsts kancelejas izstrādātajā valsts pārvaldes reformu plānā rosina trīs gadu laikā valsts pārvaldes štatu mazināt par 6% un tuvināt valsts pārvaldē strādājošo atalgojumu privātajā sektorā strādājošo atalgojumam, šodien žurnālistus informēja Citskovskis.

Reformu plāns paredz likvidēt lielāko daļu vakanto amata vietu, iesaldēt jaunu amata vietu veidošanu, kā arī trīs gadu laikā tiešajā valsts pārvaldē samazināt darbinieku skaitu par aptuveni 6%.

Citskovskis skaidroja, ka tā nebūs mehāniska štata griešana, bet gan tiks mainīts veids, kādā valsts pārvalde strādā un nodrošina pakalpojumus iedzīvotājiem.

Tāpat reforma paredz celt algu griestus valsts pārvaldē strādājošajiem līdz 80% no privātajā sektorā maksātā atalgojuma, kā arī piedāvāts ieviest jaunu atlīdzības regulējumu valsts pārvaldē.

Valsts kanceleja arī rosina pārskatīt mazu un ļoti mazu valsts iestāžu funkcijas, galvenokārt fokusējoties uz šo iestāžu funkciju centralizēšanu.

 

Komentāri (5)

Neticis 26.07.2017. 21.23

Paziņojumi par štatu samazināšanu, nepasakot, kuras no bezjēdzīgajām darbībām (piedodiet, likuma normām) tiks atceltas, ir:

1. tikai tukša vāvuļošana;

2. apzināta ļaunprātība jo, attaisnojoties ar “darbinieku pārslodzi”, vienmēr var “izlaist cauri” varnešiem pietuvinātus kampējus un žuļikus.

+5
0
Atbildēt

0

dzeris49 27.07.2017. 08.05

Lai to izdarītu, vajadzīga politiska griba, jo birokrātija pati savas funkcijas tikai paplašinās, radot jaunus “papīrus” un jaunu birokrātiju

Ja ko samazinās – ne jau to, kas nevajadzīgs, bet gan to, kas ir vajadzīgs cilvēkiem, bet, kuriem nav ietekmīgs “jumts”, kā nesen slēdza Darba birojus un soc. nodaļas mazpilsētās, kas ir pilnīgākais absurds un cilvēku dzīvi tikai pasliktina.

Vispār, nav lielāka absurda, kā uzdod birokrātijai reformēt pašai sevi.

+4
0
Atbildēt

0

ierados 27.07.2017. 07.46

Man patīk “… attiekšanos no nevajadzīgiem dokumentiem utt.” Sevišķi jau tas galā piekarinātais “u.t.t.”
Kurš būs tas, kurš pateiks – šis dokuments ir vajadzīgs, bet šis nē? Nevajadzīgs, tātad makulatūra, visi tie ļautiņi ar solīdajām algām, kuri “radīja” un “apstrādāja” šo makulatūru iejiet prom, brauciet uz īrijām, skotijām, uk. Cik daudz šādu labu nodomu ir sašķīduši pret makulatūras ražotāju betona sienu? Neticu, ka reforma šoreiz jau nu gan noteikti izdosies. Brīnišķīgas atskaites var uzrakstīt vienmēr, to rādīs laiks, jo cīņa ir uz dzīvību vai nāvi mūsu nelielajā ģimenītē.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu