Lietuva seko līdzi Krievijas un Ķīnas kopīgajām militārajām mācībām Baltijas jūrā • IR.lv

Lietuva seko līdzi Krievijas un Ķīnas kopīgajām militārajām mācībām Baltijas jūrā

21
Pasaulē visvairāk apdzīvotā valsts Ķīna no japāņiem aizņēmusies ideju, kā atrisināt pieprasījumu pēc lētām viesnīcām — Šanhajā atklāta pirmā tā dēvētā kapsulu viesnīca. Par iespēju izgulēties šajā plastmasas būrī tiek prasīta sākumsumma 28 juaņas (Ls 2,30) plus 30 santīmi par katru tajā pavadīto stundu. Foto — AFP/LETA

Krievijas un Ķīnas militāro mācību “Sadarbība jūrā-2017” aktīvais posms Baltijas jūrā plānots otrdien un trešdien

Lietuva rūpīgi seko līdzi Krievijas un Ķīnas kopīgajām militārajām mācībām Baltijas jūrā, paziņojis Lietuvas aizsardzības ministra vietnieks Vītauts Umbrass. Lietuva sagaida, ka šajās militārajās mācībās tiks ievēroti starptautisko jūras tiesību standarti un puses atturēsies no ekonomiskās darbības pārtraukšanas Baltijas jūrā, vēsta LETA/BNS.

“Lietuva nepārtraukti novēro un analizē mācības, kas notiek mūsu apkārtnē, kā arī citas militārās operācijas, apmainās ar tās rīcībā esošo informāciju ar NATO sabiedrotajiem,” ziņu aģentūrai BNS sacījis viceministrs.

Krievijas un Ķīnas militāro mācību “Sadarbība jūrā-2017” aktīvais posms Baltijas jūrā plānots otrdien un trešdien.

Abu pušu kara jūrnieki iesaistīsies uguns atklāšanā uz dažādu veidu mērķiem virs ūdens un gaisā, veiks cilvēku glābšanas operācijas un kravu pārvietošanu starp kuģiem. Tāpat notiks treniņi, kuros tiks apgūta palīdzības sniegšana ārkārtas palīdzības kuģim, informēja Krievijas Baltijas jūras kara flotes preses dienestā.

Trīs Ķīnas karakuģi, arī eskadras mīnu kuģis “Hefei”, 21.jūlijā ieradās Baltijas flotes galvenajā bāzē Baltijskā Krievijas Kaļiņingradas apgabalā. Pēc mācībām, kuras noslēgsies 28.jūlijā, Ķīnas kuģi dosies uz Sanktpēterburgu.

Krievijas un Ķīnas militārās mācības notiek katru gadu kopš 2012.gada, tomēr šīs ir pirmās tāda veida mācības Baltijas jūrā.

Pēc Krievijas Aizsardzības ministrijas sniegtās informācijas, mācībās no Krievijas un Ķīnas piedalās apmēram desmit dažādu tipu kuģi, kā arī vairāk nekā desmit lidmašīnas un helikopteri.

Mācību galvenais mērķis paaugstināt Krievijas un Ķīnas jūras spēku sadarbības efektivitāti, vēršoties pret draudiem drošībai jūrā, noslīpēt Krievijas un Ķīnas kaujas kuģu apkalpju sadarbības koordināciju, kā arī nostiprināt draudzību un sadarbību starp abu valstu jūras spēkiem, norādījusi Krievijas Aizsardzības ministrija.

Daži novērotāji norāda, ka Ķīnas karakuģu ierašanās Baltijas jūrā ir interpretējama kā atbilde uz ASV militāro aktivitāti strīdus ūdeņos Dienvidķīnas jūrā.

Septembrī notiks mācību “Sadarbība jūrā-2017” otrā daļa, kas norisināsies Tālajos Austrumos – Japāņu jūrā un Ohotskas jūrā.

Pērn šīs mācības notika Dienvidķīnas jūrā, par kuras salām Ķīnai ir teritoriālas domstarpības ar citām šīs jūras piekrastes valstīm.

 

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu